Om mig

Jag heter Maria Johansson och är 38år gammal.

Jag började föda upp Belgiska Jättar för ca 10 år sedan.

Har alltid haft en fashination av dessa stora kaniner ända sedan jag var liten och fick höra av min mamma som berättade om sin Belgiska jätte som hon hade när hon var liten.

Har inte kunnat släppa tanken på dessa kaniner tills för 8år sedan då jag fick en viltgrå belgisk jätte av en kompis. Tyvärr hade jag bara denna kanin en dag då jag märkte att den hade ett extremt bettfel så fick ta bort honom. Detta är *peppar peppar* den enda Belgiska jätten som jag stött på med ett bettfel.

Efter honom började jag söka på nätet efter en ny jätte och det var då jag fick se alla färger som fannsHjärta. Jag letade överallt, inom Sverige, Norge, Danmark tom Finnland efter gula jättar (som var den färgen jag fastnade för först), men utan resultat. För 8år sedan fanns inga gula här i Sverige. Därför var det vara att ta sitt pick och pack och dra ner till Holland för att hämta gula kaniner och det var där mitt avelsintresse började (kunde ju inte åka ända till Holland för att köpa EN kanin). 

Efter Hollandsresan har det bara rullat på, många av de gula kaninerna som finns i Sverige idag är just ifrån mina första holländska linjer. Jag har sålt både inom Sverige, Norge, Finnland, Danmark samt Estland. Det var faktiskt genom en kund i Finnland som jag först fick nys om de chinchillafärgade jättarna. Av en slump mailade hon en bild på hennes jättar vilket var chinchillafärgade (men tyvärr ganska små, vägde bara ca 5-6kg), men det stoppade inte mig. Chinchillafärgade jättar VILLE jag ju bara haLer stort! Detta var nog för ca 5år sedan och nu har jag en chinchillafärgad hona på 10kg som gett lika stora fina avkommor (flera fått 94,5p) och som är just från dessa taniga chinchillafärgade jättar jag först tog hem från finnland{#smileys123.tonqueout}

Sedan har det blivit importer av blå jättar från Danmark, så det som först började med gula jättar har både blivit gult, blått och chinchilla och det ena ger det andra, så viltgrått, svart och vitt brukar också dimpa ner i kaninboet. 

 

Efter att vi flyttat från vår gård och utrymmet för kaniner inte är riktigt lika stort som det var när vi bodde på gård, har jag valt att ha min uppfödning av Belgisk Jätte vilande och ska börja testa en ny ras, nämligen dvärg teddy. Betydligt mindre än jättarna på bara ca 1kg. Ska bli spännande att testa något nytt. Väntar nu på mina Holländska importer som kommer med påskharen så håll utskik!