Din rubrik

Ny medarbetare på Hermansdals jättar

20/2-16

Hermansdals jättar har fått en ny medarbetare. Egentligen har han funnits med i fem år, men lite vid sidan omfram tills nu. 

Min sista kull jag sålde nu så har han tagit det mesta "ansvaret" för (självklart är det jag som har ansvaret). Han har gullat och socialiserat ungarna så mycket så att jag fått lovord av köpare att de fått så trevliga och sociala kaniner. Himla roligt faktiskt! 

Sista kunden som var här och hämtade sin kanin, skötte han det mesta snacket haha. Det var han som sålde kaninen och han som fick pengarna.

Så roligt att ens son delar mitt intresse! Det blir ju så mycket roliga att åka till stallet när man kan ha med sin son och planera avelsplanerna ihop med honom. :)

Min son och en av ungarna som såldes tidigare i år. <3

Nya ungar i kaningården!

19/11-15

Nu har det kommit nya små liv i kaningården efter min chinchillafärgade Alexis och min chinchillafärgade Amos. Två väldigt tama och trevliga kaniner. Ungarna skulle passa ypperligt till sällskapskaniner men även utställning. 

Det är vit RÖ och troligtvis chinchillafärgade ungar i boet. 

Säljs runt 10v ålder (mitten av januari-16) med stamtavla, bettfelskontrollerade, klippta klor samt övergångs foder.

Vidare info ang kön och även bilder kommer inom kort.

Nya parningar

21/9-15

Jag har gjort en ny parning som om den tar sig blir sista parningen för i år. Jag kan tycka att det alltid är lite svårare att få kaninerna att ta sig nu under hösten när mörkret kommer så vi får se. Kommer det så kommer detLer. I sådana fall blir det mest troligt chinchillafärgade ungarHjärta.

Riksutställning i Värnamo!

21/9-15

Ni missar väl inte Värnamoutställningen den 10/10?? Det är min förening som arrangerar detta spektakelLer. Själv kommer jag inte ställa detta året utan bara besöka utställningen, hälsa på vänner samt njuta av alla kaniner i olika former och färgerHjärta! Jag hoppas istället kunna se många av mina sålda uppfödningar på utställningen! Hade vart sjukt kul, så skynda anmäla er för sista anmälningsdagen är imorgon.

Så om ni vill träffa mig så kom till Värnamoutställningen!Ler stort Hoppas vi ses!

Här kommer länk till anmälan: http://www.jonkopingskaf.se/28013973

 

Om ni tittar riktigt ordentligt så hittar ni mig i bilden haha

Transport av kaniner

13/6

 
Här följer några datum då vi kan transportera till saludjur:
 
10/7 Jönköping
 
Pris för transport: 200kr
 

Nya ungar födda!

9/5-15

 
Idag föddes en ny kull av jättar här på Hermansdal!Ler stort Två vita, en järngrå och två chinchilla ungar.
 

Senaste nytt

29/3

 
Lite ny info i vad som händer här i kaningården.
 
Ros_Marie fick en tjusig kull i februari vilket jag valt att inte gå ut med då jag tänker behålla de flesta ungarna själv i kullen. Det är en viltgrå hona, en blå hona samt två viltblå hanar. Väldigt tjusiga stora ungar. Har gjort denna kombon tidigare och har varit mkt nöjd med resultatet, snygga stora ungar (10kg) med bra resning och presentation. Pappan är min blåa Clayton. Ska bli spännande att se hur dessa klarar sig i utställningsvärlden framöver.Ler
 
I slutet av april kommer en gul hona till mig från Tegelbrukets kaniner. Ska bli spännande med lite nytt blod (föräldrar imp Holland). Denna tös ska framför allt användas till min nya gula hane Göran som än så länge bara är en liten pojkspoling.
 
Efter att min kära gula Ursula vart skendräktig gör jag nytt försök med parning av henne. Får hoppas att det tar sig denna gångenKyss.
 
Sist men inte minst vill jag önska alla en riktigt Glad Påsk! 
 
 
 
 

Klubbmästerskap den 8/3-15

22/2-15

 
Då ska strax anmälningarna till klubbmästerskapet i Norra Sandsjö skickas in. Ska bli roligt att få träffa goa människor och deras fina kaniner. Jag har inte så många att ta med men min engelska vädur Ceasar ska med och min gula avelshane Torsten, sen får vi se vad vi kan skrapa ihop.Ler Ska bara bli kul att få träffa alla igen.Ler

Marias ungar växer så det knakar <3

21/2-15

 
Marias ungar växer så det knakar. Hinner knappt med själv juh Vinkar.
Ursöta små ulliga gulliga troll hoppar runt i buren nu, nyfikna på vad världen har att erbjuda.Ler 
Det är två viltgrå, en viltgul samt en viltgrå med lite för mycket inslag av gult (om man ser rent utställningsmässigt). 
Leveransklara den 4 april då de är 10 veckor. 
Det är tre hanar och en viltgrå hona. Den gula ska jag behålla själv, de två viltgrå säljs med stamtavla, den viltgrå som är lite gulare i tonen säljs billigare med härstamningsbevis.
 
 

Första jättebebisarna för i år födda <3

24/1-15

 
Då var årets första nykomlingar födda!
En jättekull efter Maria och Torsten. Kollade lite snabbt och det verkade vara 3st viltgrå och en gul.Lipar
Nu får vi hålla tummarna att allt går bra med de små. <3

LU Vänersborg 2015

25/1-15

 
Då var årets LU över för denna gången. Själv ställde jag inga djur i år utan satsar på nästa års LU.Ler 
Fin tillställning för övrigt, många fina djur och produkter. 

Prislappen

Jag ger aldrig bort en djur, skulle aldrig falla mig in. 


Jag tycker att djur ska kosta pengar oavsett hur "fin" den är enligt kaninstandarden.
 
Ett djur är först och främst en levande, kännande individ oavsett hur "fin" vi människor klassar den enligt våra bestämda mått. 
 
Jag tycker att det är vårt ansvar och plikt som säljare, att vi sätter ett pris på djuret för att öka dess värde hos oss människor. 
Jag säger inte att en kanin eller katt eller fd travhäst kan få ett toppenliv hos en ägare som fått djuret, men det sänker djurets/djurartens potentiella värde.
 
Jag tror att impulsköp av djur, köp som inte är väl genomtänkt är desto större där djuret skänks bort eller säljs för billigt än när djuret kostar en slant. 
För prislappen på kaninen eller hästen är den lilla kostnaden mot vad det kostar att ta hand om och fodra djuret. En skänkeshäst kostar precis lika mycket i drift som en 100 000kr häst. 
Jag tror även att man tänker till både en och två gånger innan man köper ett djur med högre prisklass: Vill jag verkligen ha det här djuret? Kommer jag ha tid? Är mitt intresse tillräckligt starkt?osv. Så kanske man slipper se 7månaders hundar på Blocket till salu pga…. tidsbrist.
 
För alla djurs skull bör vi ta betalt för djur vi säljer för att öka djurens värde i samhället!

Dave och Ceasar <3

2/12-14

Alltså, jag kan bara inte ha till salu djur längre än 10 veckor för då kärar jag ner mig alldeles i dom.{#smileys123.tonqueout} Både Englajätten Dennis och Engelen Ceasar är kvar till salu och allt som tiden går desto mer och mer fastnar dom i mitt hjärta Hjärta,vilket dom INTE får för jag är en uppfödare och måste sälja, kan inte spara på allt och nu har jag ju dessutom planerat att dra ner! (säger jag arg till mig själv varje dag när jag pysslar med dom). Åh, det är så sjukt jobbigt när man har så lätt att fastna i dessa underbara små varelser. De är ju så ljuvliga!

Sen vet jag med mig att jag fastnar för mer eller mindre ALLA djur om jag får tillbringa tillräckligt lång tid med dom. Så det är inte bara mina djur som är ljuvliga, nej nej, alla djur är ljuvliga.

Ni ska bara höra mig när jag är bärare på kaninutställningar..... Stackars domare säger jag bara som får höra varje gång en ny kanin sätts på bordet: "åh, den var ju söt!" eller "Åh va fiiiiiiiin!" eller igen "åh, den var ju söt!" och igen "åh, den var ju söt!" ..........Viskar *suck*

 

Trevlig vanlig sketen tisdag på er! Kyss

 

Händer inte så mycket just nu...

20/11-14

 
Nu är lugnet här på Hermansdal och vi gör inte så mycket mer än städar i burar, ger kaninerna lite extra gottit i form av morötter och kvistar. Inga planer på utställningar då jag inte känner att jag hinner. Det är mycket nu sista terminen i skolan och i januari går jag ut som förskollärare. Ler
Det är just för att jag har mycket nu med allt vad familj och skola heter som jag har beslutat att dra ner på kaninantalet. Inte sluta, men bara dra ner. Ler Man måste inse när man inte riktigt kan ge den kvalitetstid som djuren är värda så måste man sälja av, även fast det känns tråkigt. Jag vill kunna hinna med att mysa, pyssla och gosa med mina djur varje dag, inte bara städa och utfodra. Det har inte gått så långt, men vill dra ner i tid så att det inte blir så. 
 
Så nu finns lite fina djur till salu för den avelsintresserade eller för keldjurintresserade. Lipar

Zansolöst Znygga Zanna!

13/11-14

 
Det är en fröjd att ta kort på Zanna! En så jäkla snygg kanin som bara presenterar sig framför kameran! 
Tyvärr är jag tvungen att sälja henne då jag måste dra ner på kaninantalet för att hinna med. Men hon är fantastiskt trevlig, social och snygg att se på! Vägde henne idag och hon väger nu 8kg och kan säkert bredda sig mer. Hennes mamma är ju Ros-Marie som väger 10kg så hon har mkt att brås på. Hon är 1 år gammal, har fått en kull tidigare och stambokförd på 92p. Säljes för 2000kr. 

Zanslöst Znygga Zanna

Din rubrik

Zanna igen :-)

Värnamo utställningen

5/10-14

 
Nu är anmälningarna gjorda inför utställningen i Värnamo. Det blir Rosen, Xena och Torsten som ska följa med denna gången. Fäller gör de som bara den så vi får väl se vad det blir av resultatet, men men, kan ju inte alltid ligga på topp.VinkarLipar
Själv blir det till att bära fram kaniner till domaren hela den dagen. 
Glöm inte om ni har vägarna förbi att stanna till och besöka utställningen. 
 
Till salu kaniner kan tas med till Värnamo om så önskas utan extra kostnad!

E-kullen!

26/9-14

 
Nu är E-kullen 3 veckor gamla och det blev tre killar och två tjejer. En hane ska jag behålla själv. De ser verkligen trevliga ut, både i temperament, färg och kropp så det ska bli spännande att följa denna vackra gula skara. Ler
Mamman är min Ursula (93,5p.) och pappa Torsten (ska ställas i Värnamo den 11/10).

Ebbe, Egon, Ellen, Elof (ej till salu) och Ebba (tingad) <3

Nya gula belgiska jättar födda 5/9-14!

16/9-14

 
Då har vi nya små liv här på Hermansdal. Kanske bäst att hälsa dom välkomna här på sidan också.Ler stort
Fem små liv blev det, födda den 5/9 och har börjat visa sig mer och mer utanför boet nu. En ska jag behålla själv, men fyra av de små guldklimparna ska så småningom få nya kärleksfulla hem. Kyss
Knöcklade in mobilkameran i boet och tog en bild på de små, dock ej dagfärsk, bilden togs när ungarna var dagfärska istället. Lipar

Hermansdals Torsten på stranden <3

27/8-14

 
Idag fick Torsten följa med till stranden.Ler stort
Torsten skall ställas i Värnamo i oktober.

Jätte englarna växer så det knakar :-)

27/8-14

 
Jätte englarna växer och frodas i boet och mamma kanin tar hand om dom så fint och är även snäll mot mig när jag plockar med dom. Måste faktiskt erkänna att jag är lite förväntansfull hur dessa kommer att bli när de blir stora..Ha ha! Stora öron lär de ju få iallafall! Lipar

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt...

18/8-14

 
Ja, vad säger man.. 
Väntar på att min ena belgiska jättehona ska få ungar, börjar tappa hoppet och misstänker att hon går tom. Istället tog sig en tjuvparning och resulterade igår i 8st små troll.. 
 
Det blir en blandraskull….. 
 
Och inte vilken blandning som helst, 
nämligen Belgisk jätte/Engelsk vädur… Lipar 
 
Haha, måste skratta för detta kan nog bli en riktigt kul kull, trots att jag precis hämtat hem en tjusig jätteherre som jag hade tänkt para min hona med.. 
Men men, ibland vill naturen något annat och då är det bara att hålla i sig och hänga med. Cool 
Enjoy the ride

Ny "ras" Engla Jätte ;-)

Då var den årliga länsutställningen i Norra Sandsjö till ända

17/8-14

Då var den årliga länsutställningen i Norra Sandsjö till ända. Lika trevligt att åka dit, om inte lite roligare denna gång eftersom jag flyttat och ser inte mina kaninnördar till vänner lika ofta nuHjärta. Dock lite längre att åka denna gången.. Vinkar

Min fina engeslak vädur Elton fick 93,5p och min jätte Zanna fick 92p. Hade missat ställa henne i B-klass då hon fortfarande ligger lite under 7kg-strecket (6,6kg) så där blev det ett poäng i avdrag.. Surt men men, man kan inte ligga på topp jämt, haha.. Cool

Det var nog rekord i Norra Sandsjö med antalet Engelska vädurar. Detta är ju en extremt ovanlig ras, men hela...  två   var där denna ömsom skinande, ömsom regnande dag. Det var pappa Elton och hans dotter Miss Marple som höll den engelska fanan denna sensommardag. 

Elton och hans dotter Miss Marple <3

Fina Maria är ute och skuttar i trädgården <3

15/8-14

 
Söta Maria har fått komma ut och skutta lite i vår trädgård. Eftersom vi flyttat och nu bor i villa och inte ute på landet så har jag inte samma möjlighet att ha mina kaniner ute på bete på samma sätt som förr ( jag vill ju ha uppsikt på dom när de är ute). Så nu denna sommar har jag löst det genom att ha en stor rasthage ute i vår trädgård, där en till två kaniner har fått gå under några veckor, sedan har jag bytt ut kaninerna så att alla har fått möjlighet att känna grönt friskt gräs under tassarna och att få hoppa fritt lite grann. Nästa sommar ska jag bygga rejäla inbrottssäkrade rasthagar så att jag kan ha kaninerna ute hos "min" bonde.Ler

Väntar på nya Belgiska jätteungar <3

12/8-14

 
På fredag väntar jag smått om allt går som det ska. Håll tummarna Lipar

28/7-14

28/7-14

 
Än inga gula jättebebbar här på Hermansdal, men englar har det kommit. Inget mindre än 12st faktiskt så det är riktigt kul. Då får jag bebismysa iafHa ha!.
Jag har gjort gul parning som såg ut att ta sig bra så förhoppningsvis kommer det gula solar om en månadLer. Annars är det ganska lugnt med kanineriet, det är ju så varmt så man måste nästan ligga på stranden hela dagarna (jätte jobbigt...Viskar)Cool. Men kaninerna har det faktiskt ganska bra i kostallet, det är faktiskt inte så varmt där inne vilket är skönt för dom. 
Måste göra en efterlysning förresten! Det var en herre som ringde upp mig och pratade in på min telefonsvarare. Du var intresserad av kaniner och hade redan några. Jag har råkat försnilla ditt mobilsvar samt nummer så snälla ring tillbaka till mig. Jag har inte struntat i dig. Ring tillbaks är du snäll om intresset kvarstår.
 

Utställning i Norra Sandsjö den 16/8-14!

16/7-14

 
Nä, nu börjar det suga i utställningstarmen igen och denna gångs ska jag inte vara sen med anmälan…. Sjuk
Det är vår årliga länsutställning som lockar och är i "händelsernas centrum" nämligen Norra Sandsjö! *ironi* Lipar
Det ska bli kul att komma ut och få damma av kaninerna lite grann. Jag planerar åka med Belgiska jättarna Zanna, Torsten, Urban och ev Xena, även min söta engel Elton ska också få följa med. Ler
 
Ska bli kul att få träffa länsmedlemmarna också, var ett tag sedan nu man sågs. Ler

Semestertider...

14/7-14

 
Då var det semestertider och tiden rullar på i kaningården. Jag håller på att storstäda och den årliga stora saneringen av burar är i full gång. 
 
Min fina blåa Xena har blivit mamma till tre små ljuvliga blåbär. De har börjat tulta omkring utanför boet så ska se om jag kan få till någon söt bild på de små. 
 
I slutet av nästa vecka hoppas jag på en gul kull av jättar. Även Engelska vädurar hoppas jag på. Kyss
 
Jag har fortfarande inte kommit helt i fas med burar m.m. hos "min bonne". Måste känna han på pulsen innan jag drar igång med burbygge. Många av mina burar i Vaggeryd var väggfasta därav har jag för få burar med mig till Varberg, men vad skulle man göra utan kompostgaller… Wow! Det har varit min räddningLipar.  Än vet jag heller inte om jag kan få ha kvar mina kaniner i det gamla kostallet där de står idag, utan kanske måste jag ha de utomhus och då måste jag bygge isolerade utomhusburar. Men än vet jag som sagt inte hur det blir, därför står det still lite på burbyggarfronten. 
 
Hoppas alla har en riktigt skön sommar!

INGEN NOLHAGA UTSTÄLLNING!

12/6-4

 
Det blir ingen Nolhaga utställning för min del Gråter..
 
Allt strulade in i sista stund så det var väl inte meningen att jag skulle dit.. 
Vi har ju haft ganska mycket att stå i nu vid flytt och allt så att anmäla mig i god tid var inte direkt det jag hade i tankarna.. 
Så som sagt, dagen innan sista anmälningsdagen satt jag och skrev anmälan. Eftersom hela våra liv ligger nerpackade i flyttkartonger så hittade jag såklart inte kaninernas papper som jag skulle anmäla. Eftersom det var kväll så tänkte jag att jag åker ner till mina kaniner imorgon (har ju dom inte hos mig längre, utan hos en bonde eftersom vi bor i villa nu) och kollar öronnummer m.m. så får jag anmäla imorgon istället (sista anmälningsdagen).. Sagt och gjort, i sista stund på kvällen sitter jag och ska skicka min anmälan, men då funkar inte internet istället!Arg Vi är ju som sagt nyinflyttade så installationen av internet har väl funkat sådär och självklart inte när jag ska skicka min anmälan sista dagen! Försöker och försöker, men icke. Klockan 07.00 dagen efter fick jag äntligen iväg min anmälan, men tyvärr kom den inte igenom nålsögat (anmälan var försenad) så det blir ingen utställning för min del. Ledsen Trist… å min kompis som ordnat med hotellövernattning och allt Gråter
 
PS: Kan ändå ordna med transport av tillsalu kaniner om intresse finns. 

Nolhaga utställningen 4-6 juli!!! INSTÄLLT

10/6-14

 
Nu har det varit mycket här på Hermansdals för nu har vi flyttat ner till Varberg. Kaninerna är installerade i sitt nya stall och vi är installerade i vårt nya hus. Än är det mycket att göra så jag får be om ursäkt för dålig uppdatering på hemsidan och att man kanske får vänta en dag eller två för att få svar på mailOsäker.. Men jag försöker självklart svara så fort som möjligtLer.
Anmälan till Nolhaga i Alingsås skall strax skickas så om intresse finns så skulle jag kunna ta med "till salu kaniner" dit.Ler

"Mina" Belgiska Jättar på Borås djurpark

Fick ett sms av en fd köpare av mina jättar som meddelade att man nu kunde se "mina" jättar på Borås Djurpark. Hon tog en bild och skrev även att de verkade trivas, hade gott om utrymme att hoppa på och gömställen att gömma sig på. Ler

Här nedan är bilden på några av jättarna. Ler

Djurparksjättar :)

En sida från min alldeles egna kanintidning som vi gjorde när vi var i 10-års åldern.

Klurigt pyssel…. ;-)

Ursula fått bebis!

25/4-14

 
En ynka liten gul jätte föddes idag. Ett litet foster hittade jag också i buren, men annars var det bara en. Hoppas bara allt är som det ska så att inte fler ungar finns i magen som inte kommer ut..Ledsen Blir ju alltid nojjig när det blir så här.. Hon äter och dricker som hon ska iaf så vi får väl hoppas allt är lugnt. Mamma är Ursula och pappa är Ingemar. Ler stort Nu har vi fullt  av ungar här på Hermansdal och det är verkligen super kul!Ler

Ursula

Lilla goa Josefine har också fått ungar :-)

24/4-14

 
Idag kom det en till kull, värsta babyboomen här på Hermansdal. Ha ha!
Denna gången är det lilla blåa Josefine som kläckt. Pappa är "still going strong"- Armas, min 4-åriga chinchillahane. Ler stort
 

Ros-Marie har fått ungar!

23/4-14

 
Nu har äntligen Ros-Marie fått sina fina bebisar. Blandade färger bl.a. svart och vit.  Ska bli väldigt spännande att se hur dessa bebisar kommer utvecklas. Jag ska själv behålla en unge från denna kull. Ler
 
Bilder och uppdatering kommer

Ros-Marie boar :-)

22/4-14

 
I skrivandets stund håller min chinchilla hona Ros-Marie på att boa för fullt för små småttingar. Pappa är Byhults vackra Elliot på 94,5p. Ros-Marie är stambokförd på 93,5p. Jag har stora förhoppningar på dessa ungar och gjorde parningen i stort sett för att jag själv vill behålla en unge i denna kull. Men, nu ska vi inte gå händelserna i förväg, först måste de komma ut, välbehållna och friska, sen ska vi smida planer för framtiden. VinkarLer stort

Ros-Marie, en donna på nästan 10kg.

Nya bebisar födda!

21/4-14

 
Påskbebisar föddes idag, pippigula Belgiska jättar! Mamma är "Solen" Solveig och pappa är Ingemar. Nu håller vi (som vanligt) tummarna att Solen tar hand om sina små och att vi snart har små gula dunstudsbollar här på Hermanstal. Ha ha! Bebismys!! Kyss

Viking som förskolefröken!

9/4

 
Har ju glömt berätta att dagen innan Viking blev attackerad av slagskämpen Elton så var han och hälsade på hos barnen på en förskola. Detta börjar bli lite av en tradition och Viking är ju världens snällaste så han sköter sig exemplariskt. Ler
Just denna dag fick jag den där obehagliga klumpen i magen att något hemskt skulle hända Viking, vilket det senare på kvällen gjorde… HualigenSjuk jag är verkligen inte skrockfull, men ibland så blir tom jag lite knäsvag..
 
 
Kan ju även passa på att berätta att dramatiken med Vikings pung fortfarande inte är över… Nu när de skar bort även den andra testikeln så har ju såklart även den krånglat.. Redan dagen efter kasterationen hade den svullnat upp och blivit plommonlila. Det var bara till att åka tillbaka till sjukhuset där de konstaterade att han fått någon blödning där inne, men att det bara var att avvakta och hoppas att det lägger sig. Jag tror inte det blir bättre, men å andra sidan har vi inget val. Viking har blivit sövd två gånger nu på mindre än två veckor. Han måste få lite tid innan de vågar söva han igen. Förmodligen blir det så. Skulle återkomma om en vecka igen om det inte blivit bättre, så *suck* antar att vi åker till sjukhuset *IGEN* om en vecka (fjärde gången nu)… Arg Tycker så jäkla synd om honom!Gråter

Elton = Slagskämpe?

26/3-14

Snacka om att ha otur ibland....

Det är alltid jag som tar hand om kaninerna här hemma, men just denna dag/kväll hade min sambo vart och köpt foder åt mig som han snällt ställt in i sadelkammaren (där jag har Elton). Bara någon dag innan hade jag bytt bur till Elton till något större (en av mina provisoriska utomhusburar som jag brukar använda som betesburar på somrarna). Och bara någon dag innan upptäckte Elton när han sprang lös i stallet att Viking, min blå Belgiska Jätte fanns i shettisboxen, som har låg vägg så han hoppade över till honom. Viking är nöjd med sin box och skulle om han hade velat kunna hoppa över han med, men han vill inte utan stannar där. Men Elton for över och med ens kastade han sig under Viking och började sparka med sina bakben mot Vikings ädla delar. Som tur var upptäckte jag det med en gång så jag kunde sära på dom och tänkte stilla att det var sista gången jag kunde ha Elton lös igen.. Iallafall, just denna kvällen när min sambo lämnade foder i sadelkammaren där Elton fanns så glömde min sambo stänga dörren till sadelkammaren ordentligt och just den kvällen lyckades Elton rymma från sin nya bur och just den kvällen stack naturligtvis Elton in till Viking igen eftersom han redan visste att han var där...... Gråter

Jag upptäckte dom när jag kom hem från jobbet vid 16-tiden dagen därpå. De såg helt ok ut, men när jag vände på dom.... JÄVLAR!! Ursäkta svordomen men det var exakt det jag sa och lite till och jag grät och grät och grät. Det kusliga var, att bara dagen innan hade Viking varit och gästspelat på en förskola och jag fick en obehaglig känsla att något skulle hända honom något. Jag blev iskall i kroppen och höll hårt i min "lilla" kanin och tänkte att inget får hända min fina Viking. Så blev det så här.... Ledsen

Detta var ju på kvällen så jag fick ringa jourvetrinären på djursjukhuset i stan. De kunde inte ta emot kaninerna för det var fullt(!) så jag ringde till nästa vetrinärstation som till min glädje faktiskt hade kvällsöppet enligt telefonsvararen och infon på nätet. Jag ringde och ringde, men kom bara till telefonsvararen och sen lät det som om jag knäpptes bort, ringde typ 20ggr för jag började bli desperat och faktiskt lite arg. Enligt telefonsvararen hade de öppet till 20.00 och klockan började närmar sig 19.00 så eftersom jag har en bit att köra tänkte jag att det är väl bäst att jag sätter mig i bilen och kör dit istället. Undertiden ringer jag en kompis som jobbar där fast hon för tillfället är mammaledig. Hon hjälper mig med att ringa personalen och sen ringer hon tillbaka till mig. Då berättar hon att de hade stängt pga utbildning eller nåt så det var bara för mig att vända hemmåt.. Fanns inget jag kunde göra, ingen kunde ta hand om mina kaniner så jag fick vänta till morgondagen. Min kompis sa att jag skulle ringa dom igen på morgonen och då hänvisa till en vetrinär, men när jag ringde dagen därpå var det åter telefonsvarare men denna gången hade de bytt och meddelade att de var kort om personal så ville man något så fick man maila..

Jag gjorde min sista dag på min praktik denna dagen men de var snälla och lät mig gå ifrån och ringa vetrinär. Jag struntade såklart i att skicka ett mail utan ringde den första kliniken som hade fullt föregående kväll. Nu hade de tid och jag fick komma på akuttid (tack o lov). 

Besöket resulterade i att Elton fick penecilin och fick åka hem och Viking fick läggas in för att sys. Självklart skulle jag iväg och visa hästar 20mil bort just denna jäkla dagen så jag kunde inte hämta Viking sedan utan det fick min sambo göra. När jag kommer hem dagen därpå på kvällen och frågar etfter Vikings hemgångsråd så visade det sig att han inte fått något, inget recept på medicin heller utan bara hänvisning att det skulle vara samma medicin som Elton, men inte hur mycket. Nu är vi inne på lördagen så jag får ringa vetrinären och fråga, det är inte samma vetrinär som jobbar och hen kunde inte se något i journalen så hon fick återkomma. Efetr många telefonsamtal fram och tillbaka så äntligen på lördag eftermiddag får jag reda på hur mycket medicin han skulle ha. Under varje samtal frågar jag gång på gång om verkligen medicinen kommer att räcka, men det skulle den och skulle den inte det så var det bara att ringa efter mer. På lördagen när jag fått reda på medicineringen och gett Viking sin morgonmedicin (fast det var på kvällen) så tog den slut(!)... Jag ringde upp igen, men då kom jag inte fram för då var det betaltelefon (samtalet skulle kosta 175kr) så hela helgen gick utan att kaninerna fick sin medicin, apoteket är ju stängt på helgen. Ringer tillbaka på måndag och får mer medicin utskrivet, men då är jag i Karlstad i två dagar med skolan så då fick sambo fixa det. På onsdagen fick jag åka in med Viking igen med inflamerad pung. Det slutade med att vi ändå var tvugna att kastrera och skära bort den bit av pungen som "dött" pga inflammation. *suck* 

Så, nu är han på nytt opererad och ligger här i hallen i liten bur och med tratt, plus att han hatar mig som tvingar i honom medicin morgon och kväll. Jag hoppas innerligt efter allt sjå att detta nu blir bra så att jag kan få tillbaka min fina kanin. Hjärta Jag vill bara tillägga att jag klandrar ingen (bara mig själv), ibland blir det fel, men tyvärr blir ju djuren lidande. 

LU Södertälje & annat smått o gott

22/3-14

 
Ojoj, här var det inte uppdaterat på länge (å jag som tycker att det är så viktigt..Viskar).
Iallafall, LU i Södertälje var riktigt kul. Vacker utställning och väldigt kul att träffa nya människor och även äntligen få träffa de man pratat med över nätet. Ler Verkligen spännande att lyssna på människors olika erfarenheter och åsikter gällande kaniner och djurskötsel och även en och annan vargdebatt samt ekolivsmedel och politik hanns med under småtimmarna på LU-festen!Ler stort
 
Som bäst fick jag 93,5p på Clayton, annars inget att lägga på minnet.. Vinkar 
 
Sist men absolut inte minst fick jag äntligen hem mina rara engelska vädurar - Elton och Queen Elisabeth! Jösses va vackra de är! Och såå personliga! Elton springer lös här på gården och har blivit en fullvärd ersättare av min underbara Fantom, som dessvärre gick bort i vintras i magproblem.Gråter Trots bra insatts av veterinär gick det tyvärr inte rädda hans liv. Jag har inte orkat skriva om det på hemsidan och har faktiskt knappt gått in på rubriken här på hemsidan om Engelsk vädur för att jag inte orkar se bilderna på Fantomen. Men det är väl dags nu att uppdatera där nu när mina fina nya "englar" har kommit. Både Modesty och Elisabeth är parade så förhoppningsvis kommer smått om ca 3 veckor. Ler
 
Igår åkte jag ca 30mil för att para kaniner, haha, man är nog lite tokig allt Vinkar, men men, det bjuder jag påLipar. Nu får vi bara hoppas på den där "lilla detaljen" att de ska bli ungar med.. Gula ungar Cool
 
Just det ja! En efterlysning! Vi ska flytta ner till Varberg om ca 2 månader och jag letar febrilt efter ett ställe att ha kaninerna på och ev en häst (om det är möjligt), men först och främst kaninerna. Det jag även kan tänka mig är att gå ihop med någon annan uppfödare i trakten och ha kaninerna ihop. Alltså, inte riktigt så, men man hjälps åt med skötseln av kaninerna, delar på dagarna, och då tar man hand om alla kaninerna, åt varandra.. Vad luddigt detta blev..Förvirrad men hoppas ni förstår vad jag menar. Har ni någon lösning eller vill tipsa mig om något/någon, tveka inte av att höra av er till mig, antingen på tel eller mail! Super tacksam för alla tips och idéer!Ler
 
Fridens liljor på er alla för nu är våren här och jag är glad! Ha ha!

LU Södertälje 2014

LU-festen med söt kaninservett

Ljuvliga engelska väduren Elton <3

Josefines o Claytons ungar <3

6/2-14

 
Första bilden på Josefines tre små ungar. Ler

Ros-Maries o Claytons ungar

6/2-14

 
Nu har jag kikat lite mer i R-M:s bo och det är fem stycken riktigt kraftiga ungar. 3st viltblå (ser de ut att vara iaf), 1st viltgrå och 1st svart eller järngrå.
I Josefines bo fanns tre stycken blå ungar. Ler

Ros-Maries ungar <3

Blå och viltgrå ungar

5/2

 
Kollade som hastigast in i Ros-Maries bo och kunde skönja blå och viltgrå ungar bland annat. Ska kolla lite noggrannare igen så jag kan vara lite mer säker på vad som finnsHa ha!. Söta och stoora var dom iallafall!Ler
 stort

Min första kaninklubb jag var med i 1989

4/2-14

 
Här är framsidan på klubbtidningen som några äldre granntjejer fixade. Jag och några kompisar tog över efter att tjejerna tröttnat och hade en egen klubb som hette Träslövs kaninklubb T.K.K. och klubbtidiningen fick heta Salladsbladet.Ler stort Jag ska bifoga några bilder från våran tidning med jämna mellanrum. OBS vi var runt 10år när vi skapade vår tidning (kan vara bra att ha i åtanken)Vinkar
 

Resultat Gullbranna + nya kaninungar!

4/2-14

 
Ursula fick 93,5p på Gullbranna och Clayton fick 93p (ett halvt poäng sämre än förra gången). Nu laddar vi inför LU i Södertälje!
 
Nu har bebisarna kommit äntligen! Två kullar Ler stort. Uppdaterar med vidare info inom kort!
 
Tills dess, lev väl! Ler stort

Min söta Ursula. Hon är så söt och snäll <3

Inför utställning i Gullbranna den 1/2-14

29/1-14

 
Nu pyntas kaninerna inför utställningen i Gullbranna till helgen. Jag ska ha en liten skara med mig denna gången, nämligen min blåa Clayton och min gula Ursula. Ska bli kul att komma iväg, men främst längtar jag till LU. Då får jag ju dessutom träffa mina nya  nyimporterade engelska vädurar! Ler stort
 
PS: Inga kaninungar än *suck* , jag döööör av nervositetLipar

Ursula söt

Jag har minsann varit med på kaninhoppning! ;)

29/1-14

 
Rensade lite i lådorna här hemma och fann lite roligt material från barndomen.Ha ha!
Tex detta fina diplom från en hopptävling år 1991, då jag var 12 år gammal. 
 
Även gamla hemmagjorda kaninklubbtidningar från 1989 som några äldre granntjejer gjorde. Jag och några kompisar efterträdde dessa med vår alldeles egna klubb - T.K.K = Träslövs kanin klubb med medlemstidningen Salladsbladet. Även dessa tidningar fann jag och nostalgin flödade! Lipar
Tänkte jag skulle bidra med lite smått och gott från vår alldeles egna tidning (men tänk dock på att vi var mellan 10-12år gamla innan ni sågar denVinkar). Jag slänger in något någon gång varje vecka här på sidan, så håll till godo. Ler stort

Snart dags för nedkomst <3

27/1-14

 
Vilken dag som helst nu väntas smått.Ler Hoppas hoppas verkligen allt går bra *håller alla tummar och tår*
Min sambo bara skakar på huvudet när jag går ut med min frukostbricka till mina havande kvinnor i stallet. Om jag snart skulle krysta ut en sådär 8-10 ungar så tycker jag att man är väl värd en bärsmoothie och färsk frukt på morgonkvisten. Kyss

Rekommenderar alla en trip till Landsutställningen !

Nu väntas det med spänning på chinchilla och blåa ungar

21/1-14

 
Till helgen som tidigast så ska min fina Ros-Marie (chinchilla) och Josefine (blå) ha ungar. *hoppas hoppas* Blev lite bränd nu senast då min gula förstföderska inte alls tog hand om sina ungar så alla dog, så nu biter jag på naglarna här hemma och håller tummarna att allt ska gå vägen. Sjuk
 
Annars går allt sin gilla gång här på "Dalen". Min gula hona är omparad, haha hon var så villig att jag nästan blev lite generad. Och min Torsten som skulle stå för säden, blev så tills sig i brallan att han inte visste hur väl han ville. Detta resulterade i att han inte fick det rätt och ju mer han försökte desto mer frustrerad blev både han och hon. Haha, jag var nära på att ta upp min mobil å filma galenskapen, men kände sedan att det var emot deras integritetCool. Tillslut tröttnade "Solen" och satte på Torsten iställetLer stort. Efter det var det som att det gick upp ett ljus för honom och det blev väldigt bra… väldigt många gånger.. Då gick jag, ville lämna turturduvorna ifred.Viskar

Torsten "the one and only"

Anmälan till Gullbranna och LU är inskickad!

27/1-14

 
Nu är anmälningarna till Gullbranna den 1/2 och LU i Södertälje inskickade. Ler Ska bli roligt, och extra kul såklart med LU. Det blir övernattning och LU fest på kvällen.Ler stort

GOD JUL o Gott Nytt År!

GOD JUL o Gott Nytt År önskar vi här på Hermansdal! Hoppas Tomten kommer till er med massor av julklappar. Ler

Här agerar Ros-Marie modell :)

Nästa utställning Mörrum den 28/12-13

19/12-13

 
Här går  livet  i sitt lugna mak med kaninerna och julstöket är i full gång för min del, därför inte lika duktig på uppdateringar..Ha ha!
Kaninungarna växer och börjar flytta till sina nya ägare. En ny utställning, nämligen i Mörrum den 28:de börjar närma sig. Annars händer det inte så mycket. Viskar

Kaninbebisbilder……….

18/11-13

 
Har lovat att ta nya bilder på de små kaninungarna för att man lättare ska kunna kika på sin lilla gulleplutt medan man väntar till han el hon fyller 10 månader.
 
Men jag får be om ursäkt att bilderna dröjer. Jag har haft sjuuukt mycket att göra nu dessa dagar så jag har faktiskt inte hunnit, men lugn bara lugn, det kommer. Ha ha!
 
Fridens liljor på er <3

Ni får nöja er med en gruppbild på Y-kullen så länge ;)

Jag och underbara David <3

Här är David som är pappa till W-kullen :)

Hermansdals Orvar fick 94,5p. i Sätila!

13/11-13

 
Fick ett otroligt roligt mail för någon dag sedan från en mycket nöjd kaninköpare. Ler
 stort
Hennes kanin - Hermansdals Orvar fick nämligen 94,5p. och fick pris för bästa junior, bästa Belgiska Jätte och så hamnade de på prislistan, 22 plats av 42. Ler stort
 
Så himla kul när det går bra för ens kaninköpare! Ler stort

Här ligger han, "guldkaninen" ;)

Idag har Ulf varit ute och hoppat lite

3/11-13

 
Idag fick Ulf komma ut och hoppa lite. Det var så skönt väder så flera av mina kaniner fick antingen springa fritt ute eller vara i rasthagarna. Det uppskattades mycket av alla. Ler Här nedan är en bild på Ulf. Bilder på de andra kaninerna finns under fliken fotoalbum.

Va?! Är det en vildkanin?!


Nä, bara Ulf ;)

Då var Brålandautställningen över ..

3/11-13

 
Jaha, då var Brålandautställningen över för denna gången. Ros-Marie fick 93p. med avdrag på ej färdig i pälsen. Detta visste jag, för hon var lite flammig på sidorna iom fällning men jag är nöjd med hennes poäng trots detta.Ler Hon fick 9,5p på färg vilket jag är väldigt nöjd med. Hon ska med till Mantorp den 30/11 och förhoppningsvis är hon bättre i pälsen då och kan kamma hem lite mer poäng. 
För de andra kaninerna gick det inte lika bra. Modesty, min engelsman blev t.ex. nollas pga att jag missat några vita strån på ena sidan av hennes haka *suck* Dessa 
(j-vla) vita hår… grrr.. Arg
 
Men men, hoppet är det sista som lämnar människan säger man ju så skam den som ger sig.Vinkar Nu laddar vi för Mantorp istället!Lipar
 
Fridens liljor alla!

"Rosen" på utställningsdagen

En helt vanlig dag på Hermansdal

30/10-13

 
Kom att tänka på det när jag  var ute och fodrade och gjorde mina vardagliga sysslor med kaninerna att det var länge sedan jag fotade dom. Så jag knäppte några bilder med mobilen. Ni får varsegoda, men kom ihåg, inga "flashiga" bilder, utan bara helt vanliga, en helt vanlig tisdag.Cool

Kära Torsten står så sött och prydligt med framtassarna ;)

David ute och skuttar

Här är David ute och skuttar under tiden jag är i stallet. Jag försöker låta mina kaniner få komma ut och hoppa när jag ändå är i stallet och fixar. Det är ju viktigt att de får sin motion och inte bara sitter i sina burar. Ler

David älskar att få komma ut och gräva lite plus att få lukta på spännande dofter. :)

Här sitter Armas och mumsar pellets.. Grenen jag lagt dit för några dagar sedan är fortfarande orörd.. *suck* Jäkla gourmerare han är inte mycket för hö och kvistar tyvärr.. Bara pellets vilket inte är bra för magen. Frukt går också ner enligt herrn.

Fina Torsten <3

29/10-13

 
Måste ju visa min fina egenuppfödda Torsten som brukar vara ute och springa i stallet medan jag fodrar och mockar hos kaninerna.Ler
Snart 6 månader och hormonerna sprutar på denna "tonårspöjk" Vinkar. Han är störst bäst och vackrast enligt honom själv och jag kan bara instämma, han är en riktig snygging. Cool

Torsten :)

Solveig har fått en beundrare i Torsten :)

Ingrid med sina två ungar plus sina två fosterbarn <3

29/10-13

 
En liten dålig mobilbild på Ingrids bebisar och fosterbebisar. 
Det är nämligen två av Ingelas bebisar som Ingrid fick hjälpa till att ta hand om. Ingela fick så mycket som 12 st ungar och jag märkte att vissa ungar var ruskigt smala så jag la in två stycken till Ingrid som bara fick två egna ungar. Detta har gått jättebra. Det är det som är bra med att para flera honor samtidigt, skulle något gå fel eller någon av honorna får riktigt många ungar så kan de hjälpas åt. Ler

Sötnosar :)

Nya ungar på Hermansdal!

26/10-13

 
Nu vågar jag gå ut med att nya ungar har kommit till Hermansdal!Ler stort
De är 1-2 veckor gamla. Gula, blå, chinchilla, viltgrå och en vit unge så det är nästan hela färgpaletten.Ler
 stort (den vita ungen är redan tingad av Byhults kaniner)
Föräldrarna är 
Ingela 91,5p. och David 92,5p. - 10st gula ungar födda den 9/10-13
Maria 92p. och Armas 93,5p. - 8st viltgrå, chinchilla och vit ungar födda den 17/10-3
Ingrid 92,5p. och Viking 94p. - 2st blå ungar födda den 11/10-13
 
Så jäkla kul med lite ungar Ler stort

Unge från Y-kullen. Mamma Ingrid, 92,5p. pappa Viking, 94p.

Riksutställning i Brålanda den 2/11!

20/10-13

 
Då var anmälningarna inskickade till kaninutställningen i Brålanda den 2/11. 
 
Denna gången tar jag med några "wildcard", nämligen:
 
Clayton (vet inte om han hinner fälla klart) han ska vara blå, men har varit härligt sommarbrun på sidorna hahaLer stort
Josefine (har ännu inget A-kort, men vet ej  om hon hinner fälla klart) kommer nog chansa och behöva skämmas lite för henne på utställningen men vill gärna ha ett A-kort på henne så jag kan vara lugn, så kan jag vänta ut henne igen tills hon ser schystare ut och ställa henne på A igen då.Cool 
Min engelska hona Modesty Blaise, hennes första utställning då jag tycker hon är lite kantig, men jag är ju ny på denna ras så vill ändå ställa henne just för att det ska bli spännande vad de har att säga om henne. 
Sen har vi då min andra engelsman Fantomen som jag faktiskt tänkte vara lite "wild n crazy" och testa ställa i A-klass. Han är precis 6månader då. Blinkar
Och sist men inte minst (snarare störst) har vi ju "Rosen" Ros-Marie som jag hoppas på bättre poäng denna gången, då hon endast fick 92p sist. Lipar
 
Fem kaniner anmälda allt som allt, får se om alla får följa med. Bestämmer mig väl sista dagen. Ler stort

Bilden har inget med inlägget att göra. Bara en schysst bild på min son som är ute och går med Ursula, syster med de två hanarna Ulf och Urban :)

Då var vår egna utställning i Värnamo till ända

14/10-13

 
Då var vår egna riksutställning i Värnamo avslutad och nedpackad. 
Det var roligt, men samtidigt mycket jobb med att bygga upp, bära kaniner hela dagen och sedan montera ner allt. Jag var sliten när jag äntligen kom hem på kvällen, men shit va roligt det var ändå! Ler Kul att träffa kunder med mina
uppfödningar och alltid kul att träffa föreningens medlemmar! Ler
 
Ställde Ros-Marie, min egenuppfödda chinchillahona på 6 månader. Fick bara 92p. på henne vilket jag inte alls var nöjd med, tycker hon är värd mer, men men bara att ta nya tag till Brålanda utställningen. Hennes vikt var iaf spektakulär - 7,7kg å bara 6mån gammal!Galen
 
Fantomen, min engelska vädur gick ner ett poäng denna utställning  och fick 93p. istället för 94p. Hård bak fick han som kommentar, men det är inte konstigt. Han är så könsmogen och "sugen" nu så han hoppar runt här på gården och uppvaktar mina honor vid deras burar så han gör väl åt all sin energi på det istället för att lägga på sig massa. Fast han är inte gammal så det löser sig nog. Får se om han får följa med till Brålanda eller om han får stå över.
 
Nu är det bara att ladda för utställningen i Brålanda den 2/11. Får se vilka som får följa med, ev. blåa Clayton, blåa Josefine, chinchilla Ros-Marie och kanske kanske mina engelska vädurar Fantomen o "hans tjej" Modesty Blaise. 
 
 

Kvällen innan utställningsdagen. Utställningen är under uppbyggnad. Hann inte ta några bilder på utställningsdagen eftersom jagvar upptagen att bära kaniner hela dagen. :D

V-kullen 6 veckor 29/9

bild från i söndags när de var 6 veckor

Större burar till kaninerna 29/9

29/9-13

 
Jag gillar ju egentligen inte att ha kaniner i bur, eller några djur alls för den delen.. Rodnar Men nu har jag gjort om kaninburarna, två burar har blivit en. Alla burarna har blivit dubbelt så stora så det känns gött. 
Känner mig nästan som en medlem från "djurens befrielsefront" just nu, haha. Ler stort

Ros-Marie har fått en större bur att hoppa i. Kan hon behöva som väger 7,3kg vid 4,5mån ålder...

Jönköpings Läns kaninavelsförening inbjuder till RIKSUTSTÄLLNING i Östbovallen Värnamo
lördagen den 12 okt 2013.

Vägbeskrivning: Från E4:an ta av södra infarten nummer 84, mot Varberg-Värnamo södara väg 27. Från väg 27 krö Malmövägen 151 mot Tånnö/Värnamo södra. Skyltar till kaninutställningen från Malmövägen. Adress Expovägen 1, 33 1 42 Värnamo.

För mer information gå in på http://www.jonkopingskaf.se/28013976
eller Turistbyrån i Värnamo info@visit-varnamo.com tel: 0370-188 99

Välkomna alla med eller utan kanin! Ler stort

Ny utställning - Kalmar nu på lördag!

18/9-13
Nu putsas och fejjas det med kaninerna som ska med på riksutställningen i Kalmar nu på lördag. Tyvärr fäller alla mer eller mindre, hade anmält tre stycken - Solveig, Ros-Marie och Fantomen men Solveig struntar jag i. Hon fäller för mycket. Ros-Marie fällde i Helsingborg så henne hade jag hoppats på denna utställningen istället, men hon har fortfarande inte fällt klart. Antar att jag bestämmer mig samma dag om hon får följa med eller inte, annars blir det bara lilla Fantom som får följa med. Lite tråkigt men men, inget att göra åt. Lipar

V-kullen 2 veckor gamla :-)

V-kullen 1 vecka gamla! (25/8-13)

25/8-13

En bild på de små mörka viltgrå ungarna från V-kullen. Sex stycken är dom och ser ut att må bra allihop. De har min bästa avelshona som mamma med så det är ju inte så konstigt. Vinkar Dessa är till salu och kommer säljas när de är 10 veckor gamla.

Superdupersöta!

Hermansdals Jättar på Borås Djurpark!

20/8-13

Har ju helt glömt att berätta, i somras köpte Borås djurpark några gula jättar av mig så till nästa år kan ni se Hermansdals kaniner i djurparken! Ler stort
Jag var själv där och tittade vart de skulle hamna och de får jätte fina stora hägn att vara i så det kommer bli jätte bra. Ler Vi önskar de all lycka till!

Hermansdals Ros-Marie 4,5mån

19/8-13

Höll på att pula, väga, putsa och dona med mina kaniner härom dagen då jag fick en minst sagt spektakulär vikt på min ena kanin, Ros-Marie. Hon är egen uppfödd, färg chinchilla efter Josefine och Valdemar. Hon är 4,5 månad gammal och väger hela 7kg(!!!). Fick en smärre chock när jag såg på vågen. Var ska detta sluta! Ler stort Visst att hon är stor, men såå stor, det kunde jag aldrig ana. Hihi

Mobilbild tagen efter vägningen på "Rosen"

Nya ungar födda den 17/8-13!

19/8-13
Det är tur att man känner sina kaniner.. Wow!

För ca en månad sedan åkte jag och familjen på semester. Mina kaniner passades av några tjejer som i gengäld fick rida mina hästar. Allt frid och fröjd, vi kom hem efter en fantastisk vistelse och livet fortsatte precis som vanligt här på gården. Tills för några dagar sedan...

Jag har mina kaniner på bete sommartid i mobila burar som jag flyttar ca varannan dag för att de ska få nytt frisk gräs. När jag flyttade Greta och hennes bur upptäckte jag att Greta grävt en stor håla i marken (vilket iofs inte är ovanligt), men i hålan hade hona dragit in massor av gräs. Hmm, så brukar hon inte göra.. Nästan som om hon boat.. Men det gör hon ju bara om hon är dräktig eller skendräktig... Och det kan hon ju inte vara för hon har ju bara varit i buren och inte träffat någon hane.. Eller??? Förvirrad

Jag räknade på dagarna bakåt och förstod att om hon var dräktig skulle hon blivit parad under tiden jag var borta, och det har hon ju inte blivit..
ELLER?

Hur som helst. Jag vågade inte chansa så jag tog in henne i sin bur i kaninstallet och tänkte inte så mycket mer över det. Två dagar senare ligger 6st små mörka knoddar i ett varmt ombonat bo av halm och päls (istället för utomhus i blött gräs). Gissa om jag är glad att jag beslutade att ta det säkra före det osäkra och plocka in Greta!
Nu är bebisarna två dagar gamla och jag hoppas att allt kommer gå bra nu framöver. Eftersom de är mörka så vet jag vem pappan är för jag hade bara gula hanar ute och min chinchilla hane Armas så det är han, den sist nämnde som är "den skyldige".Ler stort

Här ligger dom, "bonusungarna" :-)
1 dag gamla på bilden

Snart dags för utställning!

18/8-13

Jaha, då var det dags igen för utställning. Denna gången bär det av till Helsingborg den 7/9. Vid skrivandes stund så håller jag på med anmälningsblanketterna, vilka ska med och inte osv.. Det lutar åt att Viking min stora blå hane ska med i A-klass, Fantomen, min engelska vädur ska ställas i B-klass samt min ungkanin Ros-Marie som är chinchilla och Solveig som är viltgul ska även de ställas i B-klass. Så allt som allt är det fyra stycken kaniner som ska med. Det ska bli himla kul! Ler stort

13/8-13

13/8-13
På fredag ska jag hämta hem två av mina gamla uppfödningar då tjejen som köpt dom ska ta en paus i aveln. En avelshona och en hane. Har egentligen ingen som helst plan för dom för detta blev verkligen spontant och snabbt bestämt haha, men det ska bli roligt att se dom igen. Ler

Storstädning på Hermansdal !

2/8-13
Då var det i full gång med storstädning bland burar och bråte här på Hermansdal. Det är mycket som ska fixas och trixas med innan den långa kalla vintern kommer. Nya burar byggs och gamla skuras och målas om. Så när kaninerna kommer in efter sommarbetet möts de av nytvättade rena nymålade burar och städat stall, det kommer de säkert att uppskatta, haha... Vinkar

Länsutställning i Norra Sandsjö den 3 aug -13

2/8-13
Nu putsas och fejjas det med kaninerna här hemma inför vår årliga utställning i Norra Sandsjö.
Det var länge sedan jag var på utställning med mina djur så det ska bli himla kul.Ler stort
De jag har planerat att ta med är min blåa Josefine, min gula Ingela och min viltgrå Maria. Jag ska även ta med mitt nytillskott, nämligen Fantomen min engelska vädurshane. Han ska inte ställas utan bara visas upp så att allmänheten får titta och klappa. Ler
Håll tummarna att vi får fina poäng! Ha ha!

Jag och min fina Viking <3

En härlig sommardag när Viking är ute och skuttar i trädgården :)

Engelsmännen har anlänt! 13/7-13

Nu äntligen har de efterlängtade kaninerna kommit tillslut! Ler stort Tänk vad ett par kaniner kan göra en lycklig, haha. Ler stort

Det blev tyvärr bara ett avelspar av den underbara rasen Engelsk vädur och inga jättar denna gången, men jag har fått fina kontakter (några av de mest framgångsrika uppfödarna) i England, så nästa gång jag åker dit vet jag att jag kommer få ett brett utbud av många fina lovande kaniner av både Belgisk Jätte och Engelsk Vädur.
Jag måste även ge engelsmännen en eloge i hur tillmötesgående och hjälpsamma de varit, allihop! (och jag har pratat med många..). Bättre service kunde jag inte fått. När jag tänker tillbaka, gör jag det med ett leende på läpparna. Ler 

Nedan är bilder på mitt kommande avelspar av Engelsk Vädur. (Dåliga mobilbilder, men bättre bilder kommer men först vill jag att de ska göra sig hemmastadda innan jag krånglar med tjusiga bilder)

Jag kommer lägga ut en egen flik för de Engelska Vädurarna så hädanefter kommer det inte stå något om dessa här utan i fliken Engelsk Vädur. Ler

Modesty Blaise - svart Engelsk Vädur hona

Fantomen - madagaskarfärgad Engelsk Vädur hane

Inför importen den 10/7

Nu pågår förhandlingarna för fullt med  vilka kaniner som ska importeras och inte.
Jag har kontakter inom Englands främsta uppfödare av Belgisk Jätte och Engelsk vädur. Med hjälp av en engelsk kanindomare och hans fru har jag fått tag på "the best breeder in the UK" eller "Their rabbits are some of the best in the UK for the breeds", så det låter ju lovandeLer.
Ska bli intressant att se om de är lika  populära bland våra domare när jag ställer ut dom här.Cool

Nya små ungar i kaningården 29/6

Den 29/6 fick Hermansdals Maria fem stycken ungar, tyvärr kom två ungar utanför boet och dog så nu har vi tre små söt ungar i kaningården. Ler Det är första gången för  Maria så vi får hålla tummarna att allt  går som det ska. Återkommer med bilder och mer info!

Mamma är Hermansdals Maria <3

Importera kaniner!

Nu har jag smidit lite planer och ska därför åka till England för att hämta hem ett gäng kaniner. Jag ska eventuellt även börja med en ny ras...(!!!) Cool som får bli en liten hemlighet tills jag förhoppningsvis hittat något bra avelspar i England att börja med. Såå spännande och jag hoppas verkligen jag hittar några!Lipar

Om någon är intresserad av att importera en kanin, hör av er så fort som möjligt så kanske jag kan ta hem en kanin åt er! 

S-kullen: Solveig, Siv och Sonja

Bilder på S-kullen och T-kullen ska jag försöka hinna med och ta till helgen.
De är nu 3 veckor gamla och jag har småkikat lite på könen på dom och i S-kullen tror jag det är tre flickor. Dessa kommer heta Solveig, Siv och Sonja. Solveig kommer jag eventuellt behålla (hon har ju så fint namn.. Vinkar).

Ny blivande avelshane har anlänt <3 22/5

Idag hämtade jag hem en ny blå belgisk jätte hane vid namn Clayton. Jag vill ha in lite nytt blod i min avel och det ska den här sötnöten få stå för, hälften svensk hälften dansk. Ha ha! Ganska rejäl, även om han växt mer på längden än på bredden, men det kommer. Ler stort En liten tuff sak är det också som presenterar sig bra på bordet.Kyss Ska bli kul att få följa den här krabaten. Kanske får han följa med till LU nästa år???Cool


Sol ute,
sol inne,
sol i hjärta,
sol i sinne

Min nya blivande avelshane Clayton <3

Rut <3 född 4/4

Mamma Josefine
Pappa Valdemar
Födda 4/4
Leveransklara vid 10 veckors ålder
Chinchillafärgade

*BOKAD*

Ros-Marie född 4/4

Den här tjejen stannar kvar här på gården med alla oss andra :-)

Dåligt på uppdatering 21/5

Måste be om ursäkt för min dåliga uppdatering här på hemsidan. Jag har nämligen själv precis fått barn så det är mycket som kretsar kring det här hemma. Har inte gjord klart mina universitets studier heller så det är skola också upptill barnafödandet, så jag har lite att stå i.. Vinkar 
Brukar även alltid försöka svara på mail så fort som möjligt, men även där har jag brustit. Har tänkt att "jag svarar på mailen ikväll, när barnen somnat", men nej, då somnar jag på soffan istället framför TVn.. Det blir lätt så när man inte riktigt får sova på nätterna och har mycket att göra på dagarna. Men jag lovar att bättra mig! Snart är det sommarlov!! Ler stort

Fridens liljor och må solen skina på er!

Kaninbilder från T-kullen född 2/5

Mamma Ingela
Pappa Lars
Födda 2/5
Leveransklara vid 10 veckors ålder, närmare bestämt runt den 11/7
9st ungar och gula som solar hela buntenCool

gulliplutt

Unge från T-kullen

Två kullar den 1:a och 2:dra maj!

Nya gula ungar här på Hermansdal. Två kullar, tre i den ena kullen och nio stycken i den andra. Ler Jätte roligt med lite bebismys!Lipar

Här ligger kull nr 2 (T-kullen) född 2/5

Puss puss

Två pojkar som ser kärleksfulla ut, men i själva verket är det bra att stängslet är emellan dom..
PS: Brukar aldrig ha hanar med bara ett stängsel emellan, men detta var undantag då jag hela tiden var med och den ena kaninen var lös på gården.

Nya små ungar här på gården!

12/4

Nu vågar jag nog gå ut med att nya små bebisar har sett dagens ljus. Jag har ju haft sådan otur så jag vågade faktiskt inte gå ut för tidigt att vi fått ungar (lite skrockfull är jag nog..Lipar). Men nu är ungarna ca en vecka gamla (födda 4/4) så nu hoppas jag på att det värsta kritiska läget är över. Mamma är min blåa Josefine och är förstföderska och pappa är Valdemar. Det blev allt som allt 6st ungar men tre låg utanför boet och var döda så det är tre små ulliga gulliga ungar som lever och växer så det knakar. Ler stort Det ser ut att bli chinchillafärgade allihop, men låter det vara osagt en stund till. Vinkar Fina är dom allihop i alla fall och det är jag helt säker på! Cool

Uppdateringar och bilder kommer när det blivit lite större.

PS: Apropå ungar, eller rättare sagt inte ungar..... Ytterligare en gul gick tom så de gula ungarna lyser fortfarande med sin frånvaro..... meeen, den som väntar på nåt gott.. (väntar alltid för länge *suck*)

Nu får kaninerna hoppa lite ute i det fina vädret

Har haft ute mina kaniner nu när det varit så fint väder. De behöver ju få lite sol nu efter den långa vintern. Av någon anledning tar jag bara kort på min viltgråa Maria... Förvirrad Ska försöka tänka på detta nästa gång jag har kameran med mig att faktiskt även ta på de andra kaninerna som är ute och hoppar. Cool

"Sol ute, sol inne,
sol i hjärta, sol i sinne"

Söta Maria <3

Har varit och tittat på min framtida blåa avelshane!

1/4
Inget aprilskämt, men idag har jag varit och hälsat på min framtida blåa avelshane.Ler stort Såå söt, bara några veckor gammal! Ska bli kul att få lite mer blåa kombinationer i kaningården. *Längtar* Ler

Oturen fortsätter på Hermansdal :(

29/3-13

Att beskriva lyckan man känner när man ser sin kanin boa för fullt med halm i buren är nog som ett barn känner sig på julafton. Man går bara runt och längtar och hoppas och undrar vad för några fina ungar som snart ska få se dagens ljus.
Sorgen man känner när man efter några timmar kommer ut och ser förödelsen i buren när mamman inte tagit hand om sina små utan bara spritt ut dom i buren så de frusit ihjäl är total. Just detta hände mig och min chinchillahona Anastasia för några dagar sedan. Gråter
Så fruktansvärt tråkigt, 9st fina chinchillafärgade ungar låg i buren, alldeles kalla och utan räckhåll att räddas. Åh vad ledsen man blir! Allra helst när man haft en så trög och seeeg start med få ungar i kullar och skendräktiga eller tomma honor. Jag har pratat med andra uppfödare som har haft samma problem med tomma eller skendräktiga honor (om nu det skulle vara till någon tröst..). Kanske har det med den ihållande kylan som vägrar släppa taget om oss.Arg
Nu var ju dessutom Anastasia förstföderska så sånt här kan ju hända, men fyy vad tråkigt!
Bara att para om....... *suck*
Blåa Viking har varit och gästspelat som påskhare!

28/3-13

Idag fick Viking följa med till en förskola och gästspela som påskhare för barnen och de vuxna. Detta var till stor glädje för barnen (och de vuxna med)Ler stort.
Viking var jätte duktig och tog sin roll som påskhare mycket seriöst. Alla barnen fick klappa trots att han sprang lös på gården. Han var mest intresserad av att gräva i deras stora sandlåda. Ler Alla barnen fick även titta på hur kaninbajs ser ut.Ler stort
Samtliga var eniga om att han var mycket vacker och mycket stoor. Cool

(Bilder kommer så snart jag fått bilderna från förskolan)

Bildbomb på de blå kaninungarna <3 23/3

Här nedan får ni se hur ursöta de små blå kaninungarna är! 3 veckor gamla
Naturligtvis tog mina batterier i båda (!) kamerorna slut när jag höll på som bäst att fota.. Arg Grrr, det är inte första gången det händer heller utan nästan var och varannan gång som jag ska ta mig tid och göra lite fint och rigga upp för att ta bilder så dör batteriet. Nu hade jag till och med DUBBELKOLLAT så att jag hade batteri, visst inte fullt, men inte rödmarkerat heller, men kameran dog ändå (eller rättare sagt BÄGGE dog)! Jag fattar inte... Jag och elektronik går inte ihop.... Förvirrad
Men men, jag fick i alla fall hop lite bilder och de kommer här nedan. Ler
Håll till godo!

Söt, sötare, sötast

Gullig, gulligare, gulligast

Fin, finare, finast

Plutt, pluttigare, pluttigast ;)

En liten bild på en av de små blå 19/3

En liten söt bild på en av de små blå. Ler De är tre veckor gamla nu och nästa vecka ska jag kontrollera könet på dom så får vi se vad det är för något. Ler stort
Pigga och goa små liv som provsmakar mammas mat ibland.

Ett litet blåbär <3

Ingrids blåa bebisar <3

Här kommer en ganska dålig bild, men än dock en bild på Ingrids ungar som alla ser ut att va blå. Ska ut sedan igen så vi får se då om jag kan fixa lite bättre bilder. Ungarna är idag 2 veckor å 6 dagar. Ler

Vårkänslor på Hermansdal

Lät alla kaninerna komma ut i vårsolen och hoppa lite i rastgårdarna. Här nedan är lilla Hermansdals Maria.

Bildbevis på Ingrids bebisar

Här kommer första bilden på Ingrids bebisar som alla ser ut att bli blå (vad jag kan se nu). Det var en blyg skara ungar denna gången, endast tre stycken blev det, men dessa kommer väl bli desto större och tjockare än de bebisar som måste trängas med fler syskon vid matbordet.. Wow!
Och jag som trodde att det skulle bli många ungar... Ingrid var så himla tjock nämligen och är fortfarande, så jag hoppas verkligen att hon fått ut alla... Det borde om inte annat märkas på henne och det gör det inte för hon äter och ser ut att må bra.

En blyg skara blå violer på tre ungar

Nya ungar födda efter blåa Ingrid och blåa Viking! 25/2

I morse låg det ett gäng ungar hos Ingrid. Ler stort 
Har bara kollat lite fort så att alla låg samlade och att ingen hade trillat ur boet, så jag vet inte exakt hur många det blev.
Låter hon får vara ifred med sina bebisar nu och "bonda" med dom, men kommer uppdatera er kontinuerligt om hur det går med de små liven. Ler

Kärlek till alla Lipar

Blåa Ingrid har börjat boa (24/2)

24/2
Äntligen började Ingrid boa. Det är så roligt att få lite bebismys igen.
Hon har gjort ett  fint bo med halm och päls så imorgon hoppas jag på ungar som lever och mår bra (och att även Ingrid mår bra).
Ingrid är blå och är parad med min blåa Viking (94p.).
Tog kort med mobilen när hon var i full gång med att bära halm, men det blev inga bra bilder, bara suddiga så jag struntar i att lägga ut dom här.

Uppdaterar så fort jag vet mer!

Fridens!

Viking är pappa till de kommande ungarna (gammal bild, nu är han mycket större och grövre) :)

Lite utställningsresultat från mina och "halvmin" uppfödning :)

Fick höra att min fina uppfödning Hermansdals Niklas fick 93p. på utställningen förra helgen. Kul! Ler
Och att en chinchillapojk från min kollega, men han har min Armas som pappa (hon lånade honom för parning) fick 93,5p. (9,5 på färg) Jätte kul! Ler
Sen fick lilla Noel syskon till Niklas 92p. (avdrag för fällning) men med lovord från domaren. Skoj! Ler
Alltid roligt att höra om sina uppfödningar, hur det går osv. inte bara utställning utan allmänt också såklart. Ler

Utställningsresultat från Kvänum 20/1

Då har man varit på ännu en trevlig utställning, denna gång i Kvänum.
Jag skulle haft med mig tre kaniner, men tyvärr började Ingela fälla lagom till utställning så hon fick vackert stanna hemma.
Jag hade med mig min egenuppfödda Maria (viltgrå) som gick i B-klass.
Hon är 6 månader och väger 6,5kg.
Bedömning: 5, 19, 37.5, 9, 8, 9.5, 5 = 93p. Kommentarer: Bättre prestation önskas och dubbelpäls.
Jag är nöjd med henne och hoppas på bättring till A-kortet. Ler

Min fina Valdemar är jag däremot lite missnöjd med. Tycker han är värd mer, men han får följa med på nästa utställning igen.
Han är 11månader och väger 7,5kg.
Bedömning: 5, 18.5, 38, 9, 8.5, 8, 5 = 92p. Kommentarer: Bra! på kroppsform. Ej färdig på pälsens kvalitet och mycket svag mellanfärg.
Ej färdig har han varit de två eller tre gånger jag ställt han så nästa gång får vi hoppas han blir färdig Vinkar. Jätte roligt att han fick god kommentar på kroppsformen! Svag mellanfärg fick han ingen anmärkning på förra gången så hoppas på bättring till nästa gång helt enkelt. Ler

Trevlig utställning för övrigt och kul med lite kaninhoppning som underhållning under tiden man väntade på bedömning. Lite "Flashback" från när man själv var ung och höll på med hoppning. Ler

/Fridens!

Del av utställningen sedd från läktaren.

Duktiga kaniner som hoppar och mattar som pushar :)

Hermansdals Maria äter ett stärkande mål mat efter hård bedömningspresentation.

Nya bilder på de vackra chinchillafärgade jättarna, 17/1

17/1
Har vart ute och tagit nya fina kort på mina vackra chinchillafärgade jätteungar som är till salu.
Här nedan är två bilder när hela kullen är ute i rasthagen och får hoppa lite i snö. Individbilder finns under fliken till salu. Kommer uppdatera med fler bilder i belgiska jättefotoalbumet imorgon, nu ska jag sova och försöka bli frisk från min förskylning.. Sjuk

Fridens!

Nyfikna i en strut

Så skojsigt att få se lite nytt :)

Bilder på kelkullen

Då var man tillbaka från en härlig och varm semester. Dags att uppdatera lite här på hemsidan med lite nya färska bilder på kaninungarna från kelkullen. Söta som socker. Här nedan är två bilder på ungarna, men fler finns under till salu fliken. Passa på att skaffa en rasren jätte för en billig peng!

Anmälan till utställning

29/12-12
Då var anmälan till riksutställningen i Kvänum gjord, Skaraborgs kaf. Så den 20/1-13 styr vi kosan mot Swegonhallen i Kvänum. Kaninerna som ska med är Hermansdals Ingela A-klass, Valdemar A-klass och Hermansdals Maria B-klass.
Håll tummarna Ler

Dan före dan före Dopparedan!

22/12-12
Idag har kaninerna fått hoppa av sig lite i snön medans jag gjorde jularent i burarna. Passade på att ta lite nya kort på vissa av kaninerna. Håll tillgodo. Ler

Viola som älskar att gräva i snön :)

Hermansdals Maria

Söta Maria som tyckte det var lite läskigt eftersom det var första gången hon fick känna på snö.

Sötnos som inte vill ta upp öronen för det är så läääskigt i snön. ;)

Va fin du är <3

Åh så söt hon är! Man riktigt ser på henne hur försiktig hon är och hur hon undrar vad det där kalla vita hon står på är. :)

Armas

Armas som förövrigt är pappa till de chinchillafärgade ungarna som är till salu, han tyckte det var lite kallt om tassarna efter en stund i snön. <3

Blåa Ingrid från Danmark

18/12-12
Idag fick Ingrid komma ut en sväng i snön vilket hon verkligen gillade! Ler stort Gräva och provsmaka på snön var jätte kul och burra ner huvudet långt under snön. Visst är hon vacker mot den vita snön?! Ler
Se så stor hon är om ni jämför henne och hästen.. Vinkar hehe

Räknade lite på mina kaniner idag och som det ser ut så har jag 17st Belgiska jättar - avelskaniner och 13 st ungar. Jag vill ju gärna behålla en chinchillaunge, men nu börjar det bli lite tajt i kaningården. Måste helt enkelt bygga fler burar. Ler

Min islänning Gandur ville ju oxå vara med på ett hörn. :)

Nya gula och järngrå ungar födda den 11/12-12!

Då har det kommit fler bebisar i kaningården. 3st gula och 3st järngrå ungar har sett dagens ljus.
Dessa kommer säljas när de är 10 veckor till kel. Så är du ute efter en belgisk jätte med en ovanlig färg men inte intresserad av utställning kan du passa på nu. Dessa säljes för endast 500kr st.
Garanterat rasrena!
Säljes kloklippta, bettfelskontrollerade och med övergångsfoder.

Hör av er om ni är intresserade! Ler

Bilder kommer

Utställningsresultat Mantorp 1/12-12

Då var Mantorputställningen över och bedömningen gjord på mina djur.
Jag är både nöjd och besviken på bedömningen.
Min gula hona Gunnel (bilden nedan) fick 93p. Klass A Vikt 7,01kg Ålder 10 månader. Här kommer fullständig bedömning: 5, 19, 37, 9, 8.5, 9.5, 5= 93p. Ej färdig fick hon som anmärkning på pälsens kvalitet. Jag är nöjd med hennes poäng och kommer stambokföra henne på detta.

Min nya inköpta chinchilafärgade hona som har min egna hane som pappa fick 92,5p. avdrag på gula tassar.
Drygt att få avdrag på gula tassar, allra helst då hon bor i en hästbox med stampat jordgolv som hon äääälskar gräva djupa och långa gångar i. Jag försökte få bort smutsen från tassarna, men pga extrem tidsbrist och mycket i skolan veckan innan blev det dessvärre inte så mycket puts som jag hade planerat.
Men inget ont som har något gott med sig, man lär ju sig av sina misstag så nästa gång ska jag flytta över henne till en vanlig kaninbur några veckor innan utställning så jag kan få bukt på det där grävandet. Men samtidigt måste man ju komma ihåg att de är levande djur och måste få kunna bete sig naturligt och att gräva för en kanin kommer nog, anser jag på andra plats på det kaniner gillar mest (första plats är att göra fler kaniner)Vinkar..

Min belgiska jätte hane Valdemar, chinchillafärgad, ställde jag ut i A-klass och han fick 92p. Vikt: 7,15kg Ålder: 9månader. Nedan följer fullständig bedömning:
5, 18.5, 37, 9, 8.5, 9, 5= 92p. Anmärkningar var bättre presentation önskas och ej färdig på färg och pälskvalitet. Inte jätte nöld, tycker han förtjänar mer poäng och tyckte han presenterade sig bra, men men ingen idé att gråta över spilld mjölk, smaken är som baken. Bara att gå vidare och ta nya tag. Ler

Jag ställde även ut min järngrå hane Joel i B-klass. Vikt: 5,9kg Ålder: 4månader. Schysst vikt enligt mig!
Joel fick endast 89,5p. och det är jag riktigt missnöjd med. Hade stora förhoppningar på denna kille, men det gick visst inte alls. Han fick avdrag på vita hår i öronen, ojämn färg, ej färdig och kal fläck bakom öronen. Kan kommentera att han är något tunnhårad bakom öronen troligtvis pga fällningen, men trodde inte jag skulle få 2 poängs avdrag på det, men men, shit happens. Bara å bita ihop och gå vidare, jag är inte bitter (bara kanske en liten stund efter att jag fått hans bedömning.. Vinkar). Han ställdes ju bara i B-klass så jag har fortfarande förhoppningar på att denna kille kan bli något, får bara låta han växa till sig lite och bli äldre så ska jag ställa han igen i A-klass. Skam den som ger sig! Ler 

Måste även få säga att själva utställningen och utställningslokalen var fantastisk! Jätte bra och trevlig! Bästa utställningen hittills, bortsett från vår egen i Värnamo som vi hade i höstas, den var ju såklart bäst Vinkar, men Mantorp kommer på klar andra plats! Ler

Gunnel vilar efter hård prestation på bedömningsbordet

Prisbordet

Prisbordet

"Blårockarna"

Här har vi "blårockarna" som dömer

Vackra Niklas fortfarande till salu *SÅLD*

Här nedan är vår Niklas, född den 12/8-12 och leveransklar. Mamma är Gunnel och pappa vår goding Herman. Säljes med stamtavla och övergångsfoder.
Pris: 900kr.
Kan levereras till Stockholm den 27:de för endast 100kr i fraktavgift. *SÅLD*

Niklas af Hermansdal *SÅLD*

Nya chinchillafärgade kaninungar födda! 15/11-12

Nu har äntligen min första kull av chinchillafärgade jättar kommit till världen!Ler
Mamma är stooora Eva på över 8kg och pappa är Armas, stambokförd på 93,5p.
7st är det och alla verkar ha den vackra chinchillafärgen. Alla ser jämna och fina ut och mamma Eva sköter sitt jobb som mamma exemplariskt. Nu håller vi tummar och tår att allt går bra så är dessa sedan till salu när de är 10 veckor gamla. En ska jag dock spara. Ler
Hör av er om ni är intresserade utav en av dessa godingar.

Här ligger mina första gråtassar :)

Ny utställning Mantorp 1dec-12

Nu laddar vi för utställningen i Mantorp den 1a december! De jag hade tänkt ta med är några vuxna gula och chinchillafärgade kaniner samt några ungdjur, chinchilla och järngrå. Ska bli skoj! Ler

Väldigt kul att en kanin kom på besök på förskolan tyckte barnen.

Herman, en riktig kelkanin :)

I torsdags gästade Herman en förskola, vilket gladde många barn! Ler stort
Eftersom Herman är så stor kunde han gå lös på gården på förskolan utan att vi behövde bekymra oss över att han skulle smita (det är ju stängsel runt förskolor). Herman tog allt med ro, så snäll som han är och alla fick klappa och mata honom. Han skuttade runt lite och testade att gräva lite i sandlådan. Detta var en stor succé och även barn från en annan förskola kom förbi för att klappa. Ler
Alla fröknar blev imponerade över hur lugn och snäll han var. Min goa snälla Herman!Ler stort Har ni förresten sett att några av Hermans ungar åter blivit till salu efter att några köpare dragit sig ur i sista stund? Ler

Hoppas jag får bilder snart av förskolan så ni får se hur det såg ut när Herman träffade alla barnen. Ler

Många ville klappa :)

Ny blå avelshona till min blåa Viking

Nu har jag varit i Sätila på utställningen, men inte för att ställa ut djur utan för att hämta en blå importkanin. Äntligen har jag återigen ett blått avelspar så att jag kan fortsätta med min blåa avel. Ler stort
Uppdaterar inom kort med bilder på den nya blåa skönheten.Ler

Även en blå hona till salu!

Värnamoutställningen

Det gick inte så bra för Eva på utställningen i Värnamo den 6/10. Hon fick 90p. Hon väger nu 8,4(!) kg, men det fick hon lite back på för domaren tyckte hon var pösig fram.. Ler stort hahaha, äsch vem bryr sig. Hon ska med upp till Stockholm på utställning, vi får se hur det går då. Ler Ha det gött alla!

Bara massa bilder på Eva <3

Tänkte visa min fina goa Eva. Ler Visst är det vackert med chinchillafärgade Belgiska jättar?! Galen Me like alot!! Ler stort
Eva ska ställas för första gången i A-klass den 6:e okt i Värnamo. Hon är drygt 7mån och väger 7,4kg. Ler stort Min "lilla" goa tjej. Importerad från Finland.
Vet inte vad domarna kommer tycka om henne, men jag vet vad jag tycker om henne och hon är en 10 poängare i mina ögon... VinkarCool

Kommande utställningar

Här är några av de utställningar jag planerar att delta i med några av mina ninisar.
* Värnamo (såklartLer
 stort) riksutställning den 6/10-12.
* Västerhaninge STHLM riksutställning den 3/11-12.
* Mantorp riksutställning den 1/12-12.

Önska mig lycka till! Cool

Burbygge 23/9-12

Nu är vi i full gång med att bygga nya fina burar till våra jättar. Ler
Dessa burar ska stå i häststallet där vi har gott om utrymme utan att ta av hästarnas space. Ska bli härligt med nya fina burar. Tänkte flytta över alla kaniner dit och sanera och städa ut det gamla kaninstallet och helst låta det stå obebott över vintern och sommaren. Men vi får väl se hur det blir... De där kaninerna har ju en tendens att bli fler å allra helst om man står med tomma boxar.. Vinkar Men nä, skämt å sido, jag tror det kan va bra att låta det gamla kaninstallet stå å dra över vintern. Ler

Fridens!

Ny kanin i kaningården!

18/9
Idag kom hon, Byhults Anastasia efter min chinchillafärgade hane Armas (93,5p.) och undan min väninnas fina Sprint, vit rö (93p.).
Hon är jätte fin och det ska bli så roligt att följa denna lilla prinsessa och se hur det går för henne på utställningarna. Ler
Välkommen hem lilla sessa! <3

Riksutställning Värnamo 6/10

Nu laddas det för utställningen i Värnamo den 6 oktober!
Det är ju vår egna förening som håller i det så det är ju extra skoj.
Jag har anmält tre kaniner, en viltgul och två chinchilla. Ska bli spännade att se vad det blir för poäng. Ler

Kom dit och titta vetja!
Det är i Östbohallen i Värnamo, bakom ICA Kvantum.
Det är 433st kaniner anmälda i 32 olika raser. Inträde är endast 20kr för vuxna och 10kr för barn. Öppetider för allmänheten är mellan kl: 10.00 - 16.00.

Kaninutställning resultat

Karlshamnstravet Asarum Blekinge

Idag har jag varit i Asarum och ställt ut 5st av mina järngrå ungar i M-klass och 4st viltgula ungar (K-kullen) också M-klass.
Det gick bra, jag är nöjd med 94,5p för både de järngrå och de viltgula. Ler

Bild på K-kullen

Viola och hennes ungar rastar sig ute i gröngräset Cool

M-kullen m chinchillaanlag

Så goa å söta små korvar

Norra Sandsjö 2012

En bild från länsutställningen i Norra Sandsjö 2012.
Gick inte jätte bra denna gången med lite smutsiga och solbrända kaniner..Viskar Äsch, jag ska väl egentligen inte ställa ut mina kaniner på sommaren då jag inte kan låta bli att låta dom få komma ut i sina rasthagar, äta gräs och gräva i jorden...Lipar Jaja, kul var det iaf ändå och roligt att få visa upp lite olika färger på Belgiska Jättar. 91 och 92p blev det i A- och två i B-klass.

Jag och min kompis Linda med våra Belgare. Importer från Holland, Danmark, Finland och Rumänien.

Film på L-kullen!

Här kommer en liten film på L-kullen. Jag suger på att filma, ja vet, plus att den blir i sånt konstigt avlångt format?... Jag är ingen hacker på datorer så jag vet inte hur man fixar det.. Blinkar
Hur som helst är det en film iaf, så fram med popcornen och luta er tillbaka i filmsoffan... Vinkar

http://www.youtube.com/watch?v=m0itskdVoq4&feature=youtu.be

Byhults Anastasia <3

Här kommer två bilder på mitt senaste tillskott (som iofs inte kommit än, men ändå)Lipar. Det är Byhults Anastasia som pappan är min chinchillafärgade Armas (Finsk import) och mamman min vännina Lindas fina Sprint, vit rö.
Armas stambokförd på 93,5p (fällning) och Sprint på 93p. (fällning).
Ska bli mkt spännande att följa denna fina flicka i framtiden.

Visst är hon söt! Ler stort

Byhults Anastasia <3

16/8-12

Det har hänt lite i kaningården.. 

Min ena gula hona har fått pippigula ungar, 6st. Det är hennes första kull. Jag hade tänkt vänta att para henne tills hon var ställd, men det tyckte inte hon, så hon och min ena avelshane (som ibland går lös på gården) tog hand om avelsbiten på egen tass... Suck.. jaja, det var ett ok val av hane så det var inte så farligt. Ler stort Skönt att allt gick bra iallafall och att ungarna verkar må bra. Känner mig lite oseriös som inte har ordentligt lås på mina burar, men men, man är ju bara människa så detta bjuder jag på.. Blinkar
 
Sen har min ena chinchillahona fått en kull på 5st ungar. Viltgrå ser de ut att bli, uppdaterar mer när de blivit lite äldre.
 
Snart får jag även hem mitt nya lilla tillskott, nämligen Armas dotter, Byhults Anastasia! En chinchillafärgad jätteunge. Pappa är min Armas och mamma är min vän Lindas vit rödögda jätte Sprint. Åh vad jag längtar! Ler stort Jag är så spänd på vad det kan bli av denna lilla goding. Ler stort 
 
Ang utställningar så laddar vi för Asarum som Blekingeläns kaninavelsförening håller i. Ska bli skojsigt.
 

Denna vackra chinchillafärgade jätte har blivit mamma<3
(maskrosbladet hon tuggar på är det största jag någonsin sett)

3/8-12

Målat lite i kaninstallet idag och fixat till Viking (A-klass), Gunnel (B-klass) och Valdemar (B-klass) som följer med mig på länsutställning i Norra Sandsjö imorgon. Ska bli kul med utställning igen, var alldeles för länge sedan vi var på nåt nu. Ler 

Ny bild på de gula ungarna som är till salu. Nedan är de 4 veckor gamla.

Viltsvarta och viltgrå ungar till salu. Nedan är de 3 veckor gamla.

Ny film på de blå små ungarna :)

Gult + blått = svart(?)

Parade en av mina gula honor med min blåa Viking och vad är det som tittat ut! Jo, 9st svarta kaninbebisar! Ha ha! 
De är ju bara 2 dagar gamla så helt hundra på färgen är jag inte, men dt ser faktiskt ut som att de är svarta hela bunten. Inte helt osannolikt då min Viking har lite svart bakom sig. Haha, lite roligt iaf då jag är mest van att se gula ungar. Ha ha!
Så om det är någon som är sugen på en svart belgare får gärna höra av sig. Ler stort

Kollade lite närmare idag och tror det är 7st svarta och 2st viltgrå ungar. Men jag håller dt öppet ett tag till innan jag vågar säga något säkert, är ju bara van vid pippigula bebisar egentligen..VinkarLipar

22/7-12 Haha, riktiga färgväxlare till kaniner! Nu ser det ut att bli viltsvart istället för svart, men än vågar jag inte lova något förrän ungarna blivit några veckor gamla. Men just nu är det 7st viltsvarta och två viltgrå.. hihi gäller att hänga med...Wow!

7st svarta och 2st viltgrå trooor jag dt är.

Länsutställning den 4 aug.

Snart är det dags för Länsutställning i Norra Sandsjö och jag planerar att åka dit. Min blivande avelshona Gunnel ska med, men sen är jag inte riktigt säker på vad jag ska plocka med. Ler Kanske Viking då han är så jäkla snygg och maffig. Han är den störste jag har. Pälsen är som sammet och kroppen muskulös. Å, jag gillar den killen! Vinkar
Eller så tar jag med lite ungdjur, chinchillafärgade jättar. Hmm, tåls tänkas på. Får se vad dt blir. Kan ju ta med mig alla om jag har svårt att välja. Ler

Nya gulingar födda 6/7!

Nya små solar har fötts här på HermansdalKyss. 9st närmare bestämtHa ha!. Denna kullen är extra spännande då pappan är Lars som jag aldrig tidigare använt i aveln. Riktigt skoj faktiskt.
De föddes idag så än är det kritiskt, men vi får hoppas och tro att allt går bra. Mamman är ruttinerad och skött sina tidigare kullar exemplariskt så det borde gå vägen.
Såklart håller vi tummarna för att alla är pigga och friska, men sen vill jag gärna hoppas på lite fler flickor i denna kullen än vad som varit nu i de sista kullarna med nästan bara pojkar (kan ju tro att jag endast avlar pojkar..). Viskar
Uppdaterar om några dagar hur det gått!

Fridens liljor på er

En av ungarna har dött. Den var hälften så stor som de andra. Försökte stödmata, men en morgon låg den död tyvärr. Nu är det 8 godingar och alla verkar må bra.

En liten film på J-kullen 25dagar gamla som jag nappat upp

http://www.youtube.com/watch?v=USq1YUYzTVE&feature=autoplay&list=ULZg0tCJzYc94&playnext=3

J-kullen som bor inne hos oss efter att deras mamma dog när de var 12 dagar gamla. <3

En liten film på H-kullen :)

Kaninmagasinet.se

Har ju glömt berätta att jag finns med i kaninmagasinet, en kaninsida på nätet.
Gå in och titta under maj månad så ska jag finnas där. :)
http://kaninmagazinet.se/2012/may/

Jättebra sida förövrigt.Ler

Bildbevis på Frejas bebisar 2/6-12

Här är en bild på de små ljuvliga blåbären, blåsipporna, blåastesupderduperfinaste kaninisarna. Lipar 8st pluttisar. Detta är J-kullen så det ligger väl bla. en Joakim, Johan och Jannike här och gottar sig. Ler stort Ah, vi får ju inte glömma en Josefine med! Cool

"Blåbären" har redan kommit här på Hermansdal ;)

Kaninutställning Linneryd 2/6-12

Då bar dt av mot Linneryd för kaninutsällning. Armas min chinchillafärgade belgiska jättehane som jag hämtat hem från Finland och Sleeping Python min "danska" belgiska jättehane hängde med denna gången. Ler
Solen sken och alla var glada, iaf jag när jag fick se poängen. Mycket nöjd med de bägge faktiskt. Domaren sa att om Sleeping Python bara haft ett kilo till och fått upp lite massa så skulle han vara riktigt, riktigt fin Ler, och Armas fick avdrag på fällning, men som sagt, jag är super nöjd med mina kaniners insats idag. Bra jobbat killar! Ler
 stort

Armas 93,5p.
5,19,38,9,8,9.5,5

Sleeping python 94p.
5,19,37.5,9,9,9.5,5

Freja HAR fått ungar! :)

Nu har hon kläckt dom små liven. Ler stort Hon hade inte gjort dt på morgonen som jag trodde, utan ikväll när jag skulle natta kaninerna såg jag att dt låg ett gäng ungar, 8st närmare bestämt.
Så håll nu tummar och tår att alla överlever! Ler stort
Mamma Freja stambokförd på 92p.
Pappa Sleeping Python stambokförd på 94p.1/6-12
Var ute i morse och kollade kaninungarna och alla 8 levde och verkade pigga och krya. Hade tänkt ta kort, men glömde det i all babyyra.. Lipar
 

Freja har fått ungar? 31/5

I skrivandets stund fejas det å grejas å stökas å bökas i buren hos Freja. Hon har riktigt mkt att göra nu, hon fixar å trixar där inne. Ler
I morse när jag gick in i kaninstallet såg jag på håll hur hon rykte päls och hela buren var nerpälsad. Jag gick då ut för att inte störa henne och tänkte komma tillbaka efter lunch istället. Nu när jag kom tillbaka grejar hon fortfarande, men nu bäddar hon med halm å lite av pälsen som är kvar på golvet. Hon har gjort en liten hög av päls å sedan halm i ett hörn så jag gissar att hennes bebisar ligger där under. Jag vill inte komma och riva upp hennes nya fina hus för att kolla efter utan jag har is i magen och väntar till imon iaf. Får hålla tummarna att alla ungar ligger där de ska och att ingen är död, men som sagt, kollar lite snabbt imon.
Hur som helst verkar hon va en grym morsa för så här mkt stök har jag inte upplevt att mina gulingar har gjort någonsin.
Jag tror minsann jag har en liten pedant hemmafru i Freja. Ler stort

Blåa Freja ska snart få ungar 28/5

Å nu är det inte långt kvar tills Freja ska ha bebisar. Hoppas hoppas allt går vägen. Dt är hennes första kull så det är alltid lite nervöst innan ungarna kommit och blivit någon vecka.
Freja är parade med min blåa Viking.
Ska bli jätte spännade att se vad det blir för färger. Ler

Violas bebisar 2veckor och 2dgr

Violas bebisar växer så dt knakar. 5st små gulingar är dt och söta som socker såklart!

H-kullen. Vet ej kön än, men kanske finns det en Hans-Henrik, Hasse och Harriet här. :)

Greta har fått ungar? 9/5-12

Imorse när jag gick ut till kaninstallet var Greta i full fart med att bädda ner sina små(?) i päls. Varför jag har skrivit frågetecken är för att jag inte ville gå fram och störa just då utan jag gick ut igen och går dit lite senare istället. Vet ju inte om hon har fått ungar men mest troligt är det ju det. Hon skulle ha nu nämligen. Eftersom jag inte gick fram vet jag inte hur många eller om de lever osv. men uppdaterar så fort jag vet! Ler
Så himla roligt Ler stort


Har varit ute nu och tror det är 7-8st ungar, kollade bara som hastigast. Kollar lite bättre imorgon istället.

Det var 10st ungar, en av dom var yttepytteliten och död. 9st ungar levde på morgonen, men på kvällen hade Greta bäddat död på 5st av ungarna! Jag hade haft lite spån i buren tillsammans med halm och dt har jag alltid haft innan, men denna gången gick dt åt h-vete.. Gråter Hon hade boat med spån så att ungarna kvävts till döds. Det är inte lätt att göra HLR på små kaninungar, tro mig, jag försökte, men det var redan för sent. En vän som haft köttkaniner innan sa att man aldrig aldrig ska ha spån i buren när honan ska ha ungar för då kan dt gå så här galet. Spån drar till sig fukt och väta som i sin tur kyler ungarna. Mamman försöker då värma ungarna med att dra dit mer spån, men i själva verket tar hon död på dom istället. En annan uppfödare hade inte alls hört talas om detta och menade på att hennes honor kunde packa all möjlig "skit" utan att ungarna dör, men hon föder upp dvärgar. Kanske dt är annorlunda med jätteraserna som har lite tygd på sig när de packar spånet, kanske inte blir så mycket luftfickor då än en liten hermelin eller dvärgvädur packar? Jag vet inte, bara en tanke. Hur eller hur så är det väldigt sorgligt.. Ursäkta svordomen men fy f-n va sorgligt dt var! Ungarna blev inte ens en dag gamla. Gråter
Det blev några tårar den kvällen och såklart anklagar man ju sig själv för sin dumhet att man inte rensat ut spånet ur buren..

Här är min son Love med Herman <3

Greta boar 3/5 :)

Nu håller vi tummarna för lilla Greta och hennes kull med ungar som snart ska få se dagens ljus. Ska bli så roligt, så roligt :)

Intervjuad i radio Jönköping

Jahopp, då har radio Jönköping varit här och gjort en intervju med mig om mina kaniner, hehe. Här nedan är resultatet.. Lipar

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=5092066

Gula jätte bebisar födda 2/5-12

Nu har små gula kaninbebisar tagit sina första andetag! De är efterlängtade och älskade av både mig och mamma Viola Lipar. Nu håller vi tummar och tår att allt går vägen och att alla är friska och starka.
Mamma Viola
Pappa David

Jag har mailat alla som varit på intresselistan för att få ett "hum" om hur många som fortfarande är intresserade så att jag kan uppdatera den, men nu tyckte jag att det såg lite mystiskt ut på mailen så OM ni vet att ni anmält er men ändå inte fått något mail av mig, snälla, hör av er så ni inte faller bort. Ber om ursäkt i förskott ifall något sådant har hänt nu.. Rodnar

nakenfisar :)

Bräkne-Hoby 28/4-12

Då har man varit i Bräkne-Hoby och kollat på kossor som dansar på ängar och kaniner, kaniner och åter kaniner. Lipar
Ställde ut mina två blå jättar, Sleeping Python alias "Viking" i B-klass och Freja i A-klass. Bägge fick 92p. Jag är nöjd men liite besviken i smyg då jag är väldigt stolt över dessa och tycker de är grymt fina. Pälsen är tät och glänser som om de fått glansspray. Min väninna som ställde två som kommer från min uppfödning fick 91,5p. och 92,5p. båda i A-klass. Grattis grattis till dig, Linda!! Ler 
Planen var att åka till Kisa men har helt glömt att anmäla....Chockad så dt blir Linneryd (tror dt hette så) utanför Växjö den 2:dra juni (om jag inte glömmer att anmäla vill säga.....). CoolSol ute, sol inne,
sol i hjärta, sol i sinne

Ett mail :-)

Fick ett så trevligt mail från en av mina jätteköpare som köpte en hane och hona från C- och D-kullen. Hon hade exteriörbedömt de båda jättarna och hanen hade fått 94,5p och honan 94 om hon inte haft en liten kal fläck som gjorde henne nollad, men hon fick lovord från domaren som tyckte det var jätte fina jättar! Ler stort Alltid roligt att höra när ens kunder och kaniner är nöjda och mår bra! Ler stort 


Fridens liljor!

"Gråtassarna" :) 6/4-12

Nu är jag stolt ägare av fem stycken chinchillafärgade Belgiska Jättar.Ler stort
Tror inte det finns några chinchillafärgade Belgare här i Sverige förutom mina, någon som vet?
Två vuxna och tre ungar, renrasiga såklart med stamtavla. Ler Så jäkla fina!!!! Ler stort

Småttingarna som fått namnen: Majsan, Eva och Valdemar <3

Belgisk Jätte chinchilla!

Nu är äntligen mina efterlängtade chinchillafärgade Belgiska Jättar på väg hem. Åh vad jag har längtat! Ler Ska bli så himla roligt att få se dom. Ler stort Burarna står färdiga och allt är fixat och klart, fattas bara "Gråtassarna" sen är allt perfekt! 
Jag som bara skulle avla gult... Blinkar Nu har jag både gult, blått och grått. Lipar 
Uppdaterar med bilder så fort jag fått hem dom!

Fridens liljor och glad påsk! 

Laventeli: chinchillafärgad Belgisk Jätte

Otur...

Usch vilken otur jag har nu när dt gäller dräktiga kaniner. Antingen blir de skendräktiga eller så går de tomma. Fy va tråkigt! Ledsen Nä, nu vill jag ha kaninungar!! Arg

Intresselistan

15/3-12
Jag vill bara meddela er som skrivit upp er på intresselistan över kaninungar och även er som går i valet och kvalet att skaffa en liten gul jätte framöver. Tänk på att det kan ta tid innan ni får er efterlängtade kanin. Det är många som är intresserade och är i kö på en unge. Man bör ha det i åtanke att man måste ha tålamod att vänta på "sin" kanin, men jag säger som det gamla ordspråket:
"Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge!"Ler


....men man kan även ha tur, eftersom intresselistan inte är bindande kan många hoppa av och då får man sin kanin så mycket fortare! Ler
Lev väl!

Belgisk Jätte chinchilla!

I början av april åker jag och hämtar ett gäng chinchillafärgade Belgiska Jättar! Galen Tjohoooo!! Jag är såååå lycklig över att jag äääntligen kommit över några BJ i denna tjusiga färg! Love it! Ler stort Renrasiga med stamtavla såklart. Hoppas nu inget går fel för jag vill VERKLIGEN ha denna färg i min kaningård! Ler stort*längtar längtar längtar*

Jag är en vanlig kanin, vanlig fast ovanligt fin :)

Göran, Gunnel och Gunvor SÅLDA till Danmark och Finland

Kaninutställning

Nästa kaninutställning jag och mina djur kommer befinna oss på är bla Bräknehoby och Kisa. Då tar jag med mig både blå och gula jättar.
Hoppas vi ses! Galen

Göran, Gunvor och Gunnel <3

Får man vara hur söt som helst?! Tydligen om man heter Göran, Gunnel och Gunvor... Lipar
Födda fredagen den 13:de januari och 8 veckor den 9 mars.
Mamma: Greta
Pappa: David 92,5poäng på LU Norrköping -12.

Göran, Gunnel o Gunvor nääästan 4 veckor gamla.

LU Norrköping - resultat

Jaha, då var man hemma igen, men bara för att mellanlanda, lämna mina blåa jättar och sen bär det av till Norrköping igen!
Ja herrejössösamalia va jag var nervös på LU.. Skrev ju tidigare att jag varit nära att strunta i att åka dit överhuvudtaget för jag inte tyckte mina ninisar var fina nog (såklart alltid fina i mina ögon, men ni fattar) men jag gjorde iallafall slag i saken. Tänkte att det får bära eller brista, blir mina kaniner utbuade så får dom väl bli det, man får ta det som en kul grej, shit happens å sen får man gå vidare.
Sagt och gjort, åkte dit men höll på att vända i dörren när jag fick se alla fina djur. Nä, sluta nu prata ner dina kaniner Maria!
Resultat: Dieter Jr 92,5p David 92,5p och Einar (ungdjur) 91p
Inga poäng i världsklass men jag är nöjd, vi överlevde! Ler stort

Domarskaran

LU i Norrköping

Åker och ställer ut några ninisar imorgon på LU i Norrköping. Det blir Einar (ungdjur), Dieter och David som får hänga med. Jag har varit påväg att ställa in allt flera gånger då jag inte tycker de är tillräckligt snygga just nu, men va tusan, jag åker ändå, det blir en kul tripp iallafall. Ler Kanske ses vi där?!

Här ligger mina solar!
Mobilbilder därav dålig kvalle.

Dieter sprider sin kärlek ;) 27/1-12

Nu har vi en hona, viltgrå här för parning med vår viltgula hane Dieter. Ska bli jätte spännade att se vad dt blir för färg på ungarna då honan både fått vit rödögd och viltgrå tidigare. Kul! Håller tummarna för en stor färgglad kull! Ler

Nya små liv kom till jorden fredagen den 13:de

Idag (fredagen den 13:de) var ingen olycksdag för idag kom nya belgiska jätte ungar i kaningården!
Mamma heter Greta och det är hennes första kull så vi får hålla tummarna att hon sköter om sina små barn på bästa sätt.
Pappa är David som har gett stora och fina ungar sedan tidigare.
Uppdaterar igen om några dagar! Ler stort

Gunvor 4 veckor

Ungar födda 16/10 !

Nya ungar från nya importerade linjer med tyskt påbrå finns nu i kaningården.
Födda 16/10.
Mamma Viola
Pappa Dieter Jr

Säljs med stamtavla och övergångsfoder. *SÅLDA*

Slutsvar från SVA

Det har varit lite turbulent här i kaningården ett tag då två av mina kaniner dog. Ryktet spred sig snabbare än vinden och rätt som det var hade alla mina kaniner dött utom två och jag hade gått ut på min hemsida och sagt att jag hade RVHD på mina kaniner.
 
Detta stämmer alltså INTE, men självklart blev jag orolig när mina två kaniner dog.
Dels var det väldigt tragiskt då jag är mycket fäst vid mina djur och även att den ena honan hade ett tiotal ungar i buken var ju också väldigt tragiskt. Men också var jag rädd att det var något smittsamt så att alla mina djur kunde insjukna och dö. Eftersom jag dessutom säljer djur vill jag vara på den säkra sidan att jag inte säljer sjuka djur som i sin tur sprider smittan vidare.
Jag lät obducera den ena kaninen på Vetrinärhuset i Värnamo, då de inte kunde se något anmärkningsvärt skickade vi vidare bägge kaninerna till SVA (statens vetrinärmedicinska anstalt).
Nu har jag fått slutsvaret och har klipp och klistrat det här nedan för att visa er alla vad de har kommit fram till. Jag har låtit tagit bort namnet på vetrinären då jag inte vet om jag har tillåtelse att ha med det här på min hemsida.
Jag har legat lågt under denna period och varken avlat eller sålt några djur innan jag vetat vad det var som gjorde att mina kaniner dog.


Kommentar

:

Det fanns inga tecken på bakteriell, viral eller parasitär infektion i någon av de undersökta vävnaderna.

Förändringarna i lever, njure och lunga är mest troligt orsakade av toxisk påverkan av t ex mögel i fodret.

Ingen smittsam sjukdom kunde påvisas. Immunohistokemisk undersökning debiteras inte (SVA:s eget

intresse/kompetensutveckling).

Med vänlig hälsning

xxxx xxxx

Laboratorieveterinär

Jag vill bara poängtera att jag inte anklagar någon för att sprida ett falskt rykte om mina kaniner. Jag tror ingen har gjord det avsiktigt för att skada mig utan det har blivit en höna av en fjäder helt enkelt. Det kan hända så lätt utan att det har onda avsikter.
Ler

 

Höst Eivor 3/9-11

Trevlig höst önskar Eivor och alla vi andra här på Hermansdal!

Nu parning planeras 31/8-11

Det blir en till kull iaf innan året är slut (får vi hoppas om allt går som det ska). Jag tänker para två av mina nya importer som är helt obesläktade med mina förra ungar. Detta kommer ske i dagarna så vi får se vad som väntar om en månad.
Scarlett + Lars = SANT <3


Det blev en blygsam summa av hela två kaninungar. Lipar Men naturligtvis superdupersöta och växer så det knakar.
Mamman är vår störste kanin Amber och pappa är David.
Hoppas på riktigt stora kaniner och friska såklart! Ler
Leveransklara den 6/10-11.

Tyvärr hamnade den ena ungen utanför boet och frös ihjälGråter.
Nu har vi alltså endast en unge kvar som är två veckor gammal. Funderar på att behålla denna jätte för han/hon är verkligen gigantisk Ler stort! Mamma Amber ligger hos ungen hela tiden vilket denne tar i akt och diar mest hela tiden... Lipar
Ska bli spännande att följa denna kanins utveckling, men som sagt, jag har ganska många kaniner för tillfället så jag har inte bestämt mig än om han/hon ska vara till salu eller inte. Hon är tingad!

Om jag inte tagit helt fel på kön så är detta en liten flicka som kommer heta Eivor. *TINGAD*

Ang frakt av till salu kaniner

För det mesta kan vi lösa frakt till Skåne, Stockholm och till Norska gränsen utan extra avgift! Galen

Länsutställning i Norra Sandsjö 2011

Kaninungarna har flyttat till egen rasthage 29/7

Utegården är stor och bjuder till lek

Självklart kan de även hoppa in till stor innebur.

Lies med sina ungar 11/7-11

Lies med sina ungar, leveransklara 19/8-11, till salu! Pris: 900kr
Stamtavla och med den ovanliga färgen viltgul, importföräldrar.

En hona är kvar till salu

Bild på Kajsa och Hermans ungar! 5/7

Här är äntligen en bild på Kajsa och Hermans ungar. En pojke och tre flickor. Leveransklara den 31/7.
Superduperdundersöta! Lipar

Christine, Charlotte, Conny och Carola *SÅLDA*

Viola 3,5mån gammal

5st gula jätteungar födda 19/6-11

Nu har Lies fått fem små gulliga gulingar! Allt har gått super och hon tar hand m dom på bästa sätt. Pappa är David.

Pippigula ungar i kaningården!

13/6-11

Kajsa har fått ungar!
Tror de är ca 2 veckor gamla. Hon lurade mig totalt nämligen.
Just nu går hon i en stor fölbox till häst nämligen som inte har någon gjuten platta, det är alltså endast grus i botten.
Efter att hon blev parad började hon såklart gräva i boxen, helt ok för mig utom ett hål som ledde in under mittgången i stallet. Det var en lång tunnel och plattorna i gången höll på att rasa ner pga av håligheten. Detta var i mitten av hennes dräktighet men jag kontrollerade ändå så att inga ungar låg i hålet innan jag grävde igen det.
Sagt och gjort, hålet blev igen grävt men plattorna i gången var fortfarande på väg att rasa ner för jag hade inte lyckats fylla igen längst in. Jag tänkte att det gör jag iordning sen när hon fått sina ungar och efter jag flyttat henne och ungarna till den "riktiga" buren.
Kajsa blev bara tjockare och tjockare, jag ställde in en bolåda till henne och någon vecka senare började hon dra av sig pälsen på magen. Jag tänkte "nu, nu så kommer dom jippe!" Men det hände inget efter det...
Varje dag tittade jag i bohålan, jag tittade överallt efter de små kaninungarna men icke. Ingenstanns fanns de, Kajsa hade ju till och med blivit smalare så var tusan hade kaninungarna tagit vägen?! Jag slet mitt hår över detta kan man säga och funderade på olika scenarion som skulle kunna ha hänt ungarna. För visst borde väl hon fått ungar???
En dag när jag som vanligt gav Kajsa mat och som vanligt undvek att trampa på de plattor som satt lösa i gången började jag fundera.... "Hade jag missat kaninungarna när jag grävde igen hålet?" Usch, hemska tanke! Nä, det kan ju inte ha varit så för hon hade ju bara gått hälften av dräktigheten plus att hon plockat päls långt senare efter att jag fyllt igen hålet. Nej nej så kan det  inte vara, men efter att Cujo min hund stått och nosat på plattorna där hålet var så kom misstankarna igen.
En eftermiddag hjälpte min sambo mig att lyfta upp plattorna utan att tappa ner dom i hålet plus att gräva fram gången. Det var mycket att gräva innan vi kom fram till själva gången, mycket grus och sten att ta bort innan man kom igenom. Jag tänkte att jag aldrig förlåter mig själv om det visar sig att jag begravt levande små kaninungar här.
Men efter mycket grävande kom vi fram och där låg livs levande små gula kaninungar!!! Minst fyra som vi kunde se.
Kajsa har alltså grävt fram gången, lagt sina ungar där och grävt igen gången (väldigt nogrannt) igen och fortsatt så varje gång de ska dias!
Fantastiskt!
Efter att vi var där så har hon än en gång grävt igen "boet" och allt ser som vanligt ut. Därför har jag svårt att säga hur gamla dom är men jag vet på ett ungefär ca 12-13 dagar. Jag har inte varit något mer i boet för att kolla så antal på ungar är också osäkert, men gissar runt 4 st.

Nu väntar jag på att de ska komma ut från sin "lya" så att man kan få se hur många de är egentligen! Ler stort

Nya Belgiska Jättar!!

Nu har vi importerat nya Jättar från Holland!
Mycket fina, stora och välväxta även de som inte är fullvuxna.
De kommer från en seriös uppfödare som är aktiv inom den Holländska aveln. Hon har vunnit många priser för sina fina djur.

Alla djuren är från olika blodslinjer så nu kan jag även erbjuda obesläktade djur.

Resan har varit lång så nu får de ta det lugnt i sina burar.
 
Uppdaterar med bilder inom kort! Ler

Riksutställning Bräkne-Hoby 7/5-11

Idag var vi i Blekinge på utställning med vår egen uppfödda gula belgiska jätte Amber.
Det var massor med folk och ett stort evenemang med kosläpp, åsneridning, hästhoppning, agillity (stavning?), kaninutställning och massor massor annat.
Vädret kunde ju inte varit bättre med strålande solsken och säkert 20grader varmt.
Amber fick 92,5 poäng trots avdrag på fällning. Jag är mycket nöjd, med poängen, med Bräkne-Hoby, med vädret, med allt. Det har varit en toppen dag helt enkelt! Ler stort

Ny resa bokad!

2011-05-02

Tyvärr fick vi ställa in vår resa till Tyskland, men nu åker vi istället till Holland inom loppet av 2veckor! Galen
Nu hoppas vi att allt går enligt planerna så att jag kan få hem nya kaniner med olika blodslinjer. Så går allt enligt beräkningarna kommer jag inom en snar framtid kunna ge er obesläktade kaniner vilket är en stor fördel eftersom det finns så få gula här i Sverige.
Så håll tummarna! Ler stort

Puss <3

Resa Bokad! INSTÄLLD

2011-04-15 INSTÄLLD

Nu är resan till Tyskland bokad, den 3/5 blir det. Då ska jag och sambo ner till Tyskland och hämta nya gula Belgiska Jättar. Ler stort
Ska bli jätte roligt och jag längtar så. Ska dessutom bli spännade att se hur de tyska uppfödarna har det med burar, inhägnader, foder omvårdnad m.m. Finns säkert mycket att lära. Ler
Nu har jag fullt upp med att bygga nya burar till de kommande kaninerna plus att jag måste förbättra de gamla, de börjar nämligen bli lite slitna.
Uppdatering följer!

Kaninen Amber och lilla Love <3

Senaste nytt 23/3-11

Planerar resa till Tyskland för att ta hem lite kaniner. Hör av er om ni är intresserade av att importera kanin, så kanske jag kan ta med den/dom hem! Ler

Nu väntar vi med spänning på årets första kull med viltgula Belgiska jättar från 1a klass föräldrar!
Välkommen med intresseanmälan! maria@hermansdal.se


13/3-11
Nu har belgiska jätten Kajsa boat med päls så nu är det inte långt borta. Ler
Håll tummarna för att allt går bra!

Britt-Marie, Birgitta och Bengt

Nya kaninungar i kaningården! *SÅLDA*

Nya kaninungar födda den 17 sept. Vackert viltgula med stamtavla. Moder reggad på 91 poäng och fader på 92 poäng.
Leveransklara om 8 veckor.
Välkommen med intresseanmälan. *SÅLDA*


Nya kullar planeras efter nyår igen.

Alma, Anders och Amber

Nya kaninungar i kaningården! 22/7 *SÅLDA*

De två kaninungarna som ni fått följa ett tag då deras mamma dog under förlossningen har bägge flyttat till två köpare i Estland.
Vi önskar de lycka till med avel och utställning framöver! Ler

Nu är det nya små bäbisar som sett dagens ljus inne i kaningården. Vackert gula såklart!
Mamman reggad på 93p och pappan på 92,5p.
Leveransklara om 8 veckor.
Behöver jag säga att de är superduper söta! Ler stort *SÅLDA*

Haha, inte världens bästa bild på mamman till ungarna, men än dock en bild. :)

Nya bebisbilder den 26/6

Nu är bebisarna strax redo att flytta hem till oss och efter det hitta nya kärleksfulla hem.
Jag är så glad över att vi eller rättare sagt Monika lyckades rädda dessa ungar. Tillslut blev tragedin en solskenshistoria för de små. Underbart tycker jag! Ler

Nedan är nya bilder på de små som börjar bli riktigt stora.

Jag har flyttat till min nya ägare i Estland.

Jag har också fått en ny ägare i Estland.

Överlevarna!

Nya bilder på de små 31/5-10

Nya bilder från Monika på de små. Visst är de vackra med sina låååånga öron. Ler stort

Bäbisar 3veckor gamla 19maj

Nu är bebbarna 3 veckor gamla och har börjat äta grönt och lite pellets. Ler stort Är det inte fantastiskt ändå att honan tagit sig an de små liven?! Underbart tycker jag, man blir så lycklig.

Hela familjen samlad

Syskonkärlek

Mer bilder 16 maj

Här kommer fler bilder på de små fotomodellerna!
Monika tror att det är två flickor, men hon är inte helt säker.

puss puss

Ulliga gulliga kaninungar

Bäbisbilder 15maj

Nu har jag fått nya bilder från Monika.
Det är nog två fotomodeller som kommit till världen. Ler stort

Gullunge

Finns det något sötare? :)

Uppdatering: bebbar 12 dagar gamla den 10:e maj

Här kommer ny info om mina små bebbar.

De har öppnat ögonen och är bedårande (se bilder nedan).
Dels har de sin fostermor men även "ammor" som stöd matar ungarna så att det ska bli friska och starka. Monika stödmatar dom med hjälp av ammorna varje dag. Vilket jobb hon lägger ner! Jag kan inte tacka tillräckligt.
Det är underbart att se att de mår bra och växer!

Sicka små gulingar!

Sååå söt!

Bedårande!

Kaninungarna 3 dagar gamla! Lördagen den 1/5

Idag är en glad dag! Ler stort
Fick ett mail från Monika där hon skrev att ungarna verkat pigga på sig, till och med den svagaste! Åh, vad lycklig jag är.
Den starkaste ungen syns till och med redan "färgen" på. Ler
Nu får vi bara hoppas lyckan håller i sig så att dessa två små ungar får fortsätta sina liv här på jorden.
Jag och min sambo vill även passa på att ge Monika ett stort fång med röda rosor och bamsekramar som tack för hjälpen! Utan hennes hjälp hade dessa ungar gått ett dystert öde till mötes.
Tusen, tusen tack!

Vill ni läsa mer om Monika och hennes kaningård gå in på: www.moens.se

Här är en bild på den svagaste ungen som piggat på sig och framtiden ser mycket ljusare ut för denne lille/lilla krabaten.

Här ligger helsyskon och fosterbarn tillsammans. Det är ju lättare att se mina två än de andra ungarna som har samma färg som mamman och hennes ull. Sååå söta!

Här är en bild på den starkaste av de två. Man kan till och med redan se den vackra gula "färgen" på den!

Torsdagen den 29/4

Idag har varit en hemsk dag.
När jag gick ut till mina kaniner på morgonen låg honan som boat för sina kaninungar i boet. Hon var alldeles stel.
Hon hade boat så fint med hår och allt var felfritt, men där låg hon nu död.
När jag lyfte på ena bakbenet ser jag att det rör sig därunder, fem stycken kaninungar låg där, varav tre levde. Jag blev ännu mer förtvivlad för vad gör jag nu? Jag kan ju inte flaskmata dessa ungar så ska de också behöva dö? 
Jag rusar in i huset och ringer Monika som har moens kaningård. Som tur är har hon några "nykläckta" ungar så vi sa att vi chansar och placerar mina ungar hos hennes kaninhona och hoppas på det bästa. Det är ju inte alltid kaninhonan accepterar andras ungar, de luktar annorlunda osv.
Men, sagt och gjort, jag kastar mig in i bilen och kör de 8 milen till Monika med ungarna i bilen.
Väl där har tyvärr en av ungarna redan dött, den var så svag när jag lyfte bort den hos honan så den var tyvärr förlorad.
Den andra ungen var också kritisk, alldeles kall och matt. Då tog faktiskt Monika upp sin kaninmamma, la henne på rygg i sitt knä och vi letade upp en av hennes små spenar. La lilla ungen på hennes mage och visade den vägen till spenen.
Det är ju inte ens säkert att kaninhonan släpper till mjölk när man gör på det här viset och ungen var så trött så den kanske inte ens orkade suga? Med andra ord, mycket ovisst om detta skulle fungera..
Men faktiskt, det verkade som att lilla ungen fick ny energi och man hörde hur det sögs och slurpades från dennes mun.
Åh, vad vi höll tummarna för att detta skulle gå vägen!
Efter ett tag la vi ner ungen hos kaninmammans andra ungar och även min andra unge som verkade relativt stark.
Nu får vi hoppas på det bästa och se om de överlever.
Hoppas detta kan bli en solskenshistoria, trots det tråkiga med min stackars kanin som dog under förlossningen.
Håll tummarna kära läsare för att dessa två små kaninungar överlever.

Fredagen den 2 april

Nu har våran ena kanin börjat boa för ungar så nu gäller det att hålla tummarna så att allt går som det ska.
Uppdatering kommer inom kort. Ler

Stambokfört kaninerna den 14/3-10

Nu har vi stambokfört kaninerna. De ligger på 92-93p, mer info kommer inom kort.
Just nu är parningen i full gång så för hoppningsvis om allt går som det ska, så har vi ungar om en månad ungefär. Ler 

Bara massa bilder på Lilla Blå!

Detta är min favvo tjej bland kaninerna. :)
(fast det säger jag inte högt så de andra kaninerna hör..).

Lilla Blå

Hon blir 7mån den 23 september.

Hon är en go och trygg "liten" kanin.

Bara massa bilder på Herman!

Fäller en aning...

Härliga Herman!

Herman

Fått egna burar och rasthagar..

Nu, eller tja, det var ett tag sedan eftersom jag varit dålig på att uppdatera hemsidan över semestern, men nu har mina kaniner egna burar och rasthagar var och en för sig.
De började tjafsa lite med varandra så det var dags för dom att få egna burar.
Har inga bilder än, men ska ladda upp lite bilder inom kort. Ler

De växer verkligen så det knakar och är jätte trevliga.
Hundarna har också acceterat dom, så nu kan jag ha de i koppel när hundarna är ute och det är ju skönt.

Nya bilder på mina små underverk!

Nu har jag flyttat tillbaka dom till sin gamla hage.

Såå söta!

De heter: Herman, Rexy, Kajsa och Blå

De växer så det knakar mina belgiska.
De är så söta. Det som är kul är att alla är så sociala. Kommer jag ut och ropar så hoppar de ut från boet och ställer sig på bakbenen och kikar efter mig.
Ska bli spännade att ställa ut dom och se om de är lika snygga i andras ögon som i mina.. Vinkar 

Bästa kompisar ...

Viska en hemlis ...

Sötnos ...

Ute hage fixad! :)

Kaninerna har äntligen kommit!

Igår, måndag fick vi äntligen hem våra efterlängtade kaniner. Tre honor och en hane, 8 veckor, bedårande! Ler
Ser ut som små påskharar allihop.

Pluttisar :)