Bill är till salu!

9/11-18

Efter att de första köparna fick lämna tillbaka Bill så är han åter till salu. 

De förra köparna ville skaffa en kompis till sin nuvanande kanin och ville därför köpa Bill. I min värld är kaniner kolonidjur och inga flockdjur (dvs de vill gärna ha artfränder nära, men inte på sitt revis, enkelt förklarat). Detta förklarade jag för köparna att även om man vill väl genom att skaffa kompis till sin kanin så är det inte alltid att kaninen vill ha en kompis. 

Med detta sagt, valde jag även att ge dem en provmånad för att testa ifall det gick att sätta ihop dom. De försökte, men det gick inte. Så det var med ledsna miner som köparna fick lämna tillbaka Bill. Så nu är han åter till salu.

Vad jag vill ha sagt med detta inlägg (förutom att hitta ett nytt fint hem till Bill) är att ha i åtanke, att även om tanken är fin med att vilja skaffa en kompis till sin kanin. Ha en plan B. Ha plats ifall ni måste ha två burar istället för en. Ibland går det jättebra med två eller flera kaniner ihop, allt beror på dominans och individ. Samt ha uppsikt och sätt på er era "kaninglasögon" när ni betraktar era kaniner tillsammans. Det kan fungera bra, men hur beter de sig vid mat eller någon annan "resurs"? Det kan fungera med en dominant kanin och en undergiven, men tänk själv att bo med någon som hotar och dominerar? Inte så kul. 

Så oavsett vad kaninaffärer må säga, så rekommenderar inte jag två kaniner ihop (till motsats med marsvin som SKA ha en kompis). Jo, visst, testa, men som sagt, ha en plan B och utrymme ifall det inte skulle funka. 

Fridens liljor

Pappa Bästman

”Det finaste man har sätter man på bordet”

Fem ungar till salu

nedan ser ni de fem ungarna som är till salu💖 

1000:-/st

Tingad

Hane till salu

Tingad

Tingad

Tingad

7/9 nya bebisar födda!

7/9

ny kull med dvärgteddys födda den 7/9. Fem små ljuvliga krabater!

*SÅLD*

*SÅLD*

*SÅLD*

*SÅLD*

*SÅLD*

Bebisar födda 7/6 *SÅLDA*

7/6

Nu har våra första efterlängtade teddybebisar kommit, som vi har längtat! Det är efter två av mina importer, Bjällra och Bästman (vitörad). Än så länge är det ju fortfarande kritiskt eftersom de är alldeles nykläckta😍, men de är 4st ljusa små liv. Nu håller vi tummarna att allt går bra❤️. 

Import hona Holland

Import hona Holland

Ekeröds Neo och Lejondals Dennis är här!!

2/4-18

 

Nu har två underbara kaniner med fantastiskt lynne kommit hit till oss. Vår start på en spännande uppfödning av dvärgteddy. Jag ser så fram emot det och har verkligen saknat kaniner detta året av uppehåll. Men nu kör vi!!!Galen

Lejondals Neo

Ekeröds Dennis

Dvärgteddy

22/2-18

Jag är i en ny fas i min uppfödning och har lagt Jättar och Englar på is. Istället tänker jag börja med dvärgteddy. En fantastisk liten ras som dessvärre inte är godkänd i Sverige, men inte mindre sötare för detKärlek. En ljuvlig liten ras på ca 1kg som är väldigt kontaktsökande och trevlig. Passar utmärkt som sällskapskanin. Med en päls som sockervadd och med ett magiskt utseende så är det inte svårt att falla för denna ljuvliga kanin.

Hade det funnits en magisk plats på andra sidan regnbågsbron där enhörningar går och betar så skulle jag vara helt säker på att dessa små dunbollar också skulle haft en given plats på detta ställe. 

Lika magiska som de är att se på, lika magiskt känns det att klappa på en sån här kanin. Hade man kunnat klappa på moln så hade det kännts så här. Hjärta

Detta är en sockesöt liten docka som har ett kramvänligt lugnt temperament och är kontaktsökande och modig. Den skall behandlas med respekt och värdighet, likt den juvel den är. Hjärta

Avelshona. Import Holland.

Avelshona. Import Holland.

Blivande avelshane.

Neo, en av mina avelshanar. 

Min blivande avelshane import från Holland.