God Jul önskar Isnö med familj

Julbak med familjen

Love är uppe och inspekterar när domaren bedömer Isnö

Isnö hittade en vacker tjej som granne. Se så söta dom är!

Det gick bra för Isnös första utställning. 94p fick han . Man blir trött av att va på skönhetsutställning tycker Isnö.

Det finns ingen video

Isnö på Facebook?

Verkar som en liten kille skulle vilja ha sin egna sida på Facebook. Det är iallafall hur som helst väldigt svårt att surfa när en liten kille hela tiden pockar på uppmärksamhet

Nu får man inte ha sin frukt ifred längre

Isnö är en riktig spelevink här hemma. Han skuttar runt och tar för sig av allt och alla. Här sitter jag i godan ro och smaskar på ett päron när Isnö plötsligt dyker upp från ingenstans och snor päronet mitt framför ögonen på mig! Haha, han är för charmig vår lilla kanin Hjärta

Utsällning i Dalsjöfors den 19/11

15/11-16

Då var Isnö anmäld till sin första utställning. Love ville ju egentligen ställa han under sitt namn, men eftersom Love bara är 6år och man måste vara minst 7år för att få vara medlem och kunna ställa kaniner så får han vänta till efter nyår. :) Så nu står Isnö på mig och jag, Love och Isnö drar till Dalsjöfors tidigt på lördag morgon. Ska bli spännande och Love har verkligen sett fram emot detta. Hoppas bara han inte blir allt för besviken om han inte får någon pokal.. Det är ju det Love går runt och pratar om att Isnö ska vinna pokaler nu när han ska ställas ut. Jag har försökt att förvana honom att så kanske det inte blir, men vi får se hur det går. 

Ska bli roligt iallafall. Länge sen nu jag ställde kanin så jag är också riktigt sugen. 

Isnö var också väldigt intresserad av att bläddra i "kanin bibeln" = Kanin standardenLer stort

Isnös andra tripp med husbilen

24/7-16

Den 24:e bar det av igen med vår husbil och självklart var vår dvärgvädur Isnö med även denna gången.

Vi drog vårt pick och back till Hafsstens camping utanför Uddevalla. 

Isnö tar resan med ro. Är hur cool som helst. Gillar att gå i koppel och är faktiskt riktigt duktig på det. Vi jobbar på att gå fot, eller nja, iaf gå åt samma hål som en annan och det går riktigt bra. Vi tar alltid en morgonrunda och en kvällsrunda i koplet, minst per dag så han lär sig dag för dag och blir duktigare och duktigare. Han brukar faktiskt passa på att kissa då för jag har märkt att han helst inte vill ha kiss i sin resebur (såklart!) eller i rasthagen. 

Barnen är jätteduktiga med honom och än så länge *peppar peppar* så består intresset. Love tar det främsta ansvaret och går ut och går med honom samt när vi är hemmavid så släpper han alltid in honom på kvällen i sin utebur och ger honom mat å nytt vatten samt nya kvistar i buren (Isnö är nämligen alltid lös i trädgården på dagarna nu när vi är hemma och har semester, men så fort vi är iväg någonstans tar vi alltid in honom i buren, men det första jag gör när jag vaknar på morgonen är att släppa ut han i trädgården. Han älskar det! :)

Å så lite kärlek❤️

Isnö by night

Kärlek är livsviktigt ❤️

Frukost sägs vara det viktigaste målet😉

Frukost på campingen i Västervik

Chilling with a cup of coffee ☕️

Morgonstund har guld i mun

Morgonpromenad på semestern. Underbart väder. Isnö bara var tvungen att känna på vattnet😉

On the road

Det tar på krafterna att vara ute på vägarna. Här på en rastplats nära Västervik. ❤️

Isnös första roadtrip

13/7

nu är vi iväg på lite semester hela familjen å självklart ska Isnö följa med. Han är ju en del av vår familj nu. Han har fått en egen resebur och hage så detta blir nog toppen. Västervik styr vi kosan mot. det sägs att solen ska befinna sig där så vi håller tummarna att detta stämmer.

fridens liljor!

Isnö börjar bli hemmastadd

11/7

Isnö börjar göra sig hemmastadd här hos oss. Han skuttar både inne och ute, men rumsren har han inte blivit än haha. Han har även träffat vår lilla hund som varit iväg på lite semester så hon kom hem igår. Det gick bra och Isnö var coollugn som vanligt. 

Min son älskar honom över allt annat och bär runt på denna lilla kanin (även om jag är lite nervös med att han bär honom just ifall han tappar honom och han skadar sig, men samtidigt blir Isnö van vid att bli lyft och Love är ju van vid mina kaniner och jag tycker han lyfter han fint så tror inte det är några problem egentligen). 

I förrgår hände dock något otäckt.Vi kom hem från att varit borta någon timma och jag och Love går som vanligt ut i trädgården för att titta till honom. Då ligger han alldeles stilla i nederdelen av buren. Jag tänkte att shit, nu har något djur skrämt ihjäl honom! Vi går närmare och han rör fortfarande inte på sig. Vi sätter oss ner bredvid buren, ropar Isnö mot hohom och jag petar lite på gallret. Love blir jätte ledsen och börjar gråta, han tror ju såklart att han är död och det tror jag med (fast jag har ändå en förhoppning att han sover då jag vet hur hårt mina engelska vädurar kan sova). Jag öppnar burdörren och petar lite på honom med fingret och då, då vaknar han! Å jösses vad vi blev glada! Vi var tvugna att ta upp honom och ge han tusen pussar, trots att han var alldleles yrvaken stackaren. 

Slutet gott, allting gottHjärta

Väldigt bra sele måste jag säga, elastiskt koppel och bra mjuk sele runt kroppen.

Söt som socker som fått sitt namn nu av Love - "Is snö" = Isnö . Valet av namn var att han ville ha något som var vitt, precis som kaninis, därför is och snö - issnö :) (själv tyckte jag Socker var ett bra namn, men eftersom det är Loves kanin så får han såklart bestämma namn) ;)

Nu är han här <3

Det blev ju ett toppen välkomnande lilla kanin fick när Love fyllde år den 1/7. Love blev såå glad, men samtidigt blev han också ledsen.. Jag frågade Love varför han var ledsen och inte glad när han fått sin lilla kanin. Då med tårar i ögonen svarar Love att kaninen säkert är ledsen för han saknar sin mamma och pappa nu när han flyttat. Åh, min finaste prins med det renaste hjärta! Hjärta Jag fick ge Love en lång förklaring att kaninen inte kan stanna kvar varken hos sin mamma eller pappa en längre tid och att kaniner flyttar hemifrån mycket tidigare än vad vi människor gör. Lilla söta Love. Han var både glad och ibland blev han lite frånvarande när han tänkte på kaninens mamma och pappa. Men nu är Love och vi hans nya familj och jag tror lilla kanin är glad för att  få komma hem till oss. Han får både springa lös inomhus och utomhus i trädgården. 

Han har även varit på sitt första besök hos veterinären och fått sin vaccinationsspruta mot kaninpesten - myxomatos. Vi har sjukt mycket vildkanin här på västkusten.

30/6
Till vänster har vi lilleman som kommer till oss ikväll <3

Vår nya lilla kamrat

30/6

I skrivandets stund sitter vår nya familjemedlem i bilen påväg hem till oss, men det är egentligen inte förrän imorgon bitti som han officiellt tillhör familjen Hermansdal.

Vår son fyller 6 år imorgon. Han älskar kaniner och alltid varit flitig i omvårdnaden och skötseln av mina kaniner. Han skötte nästan helt själv en försäljning av några kaninungar nu sist helt galant. Bättre än mig, då det varit han som spenderat mest tid med dom så de blivit riktigt trevliga och tama sällskapsdjur.

Jag ska överraska honom med denna lilla goding från Moens kaniner, självklart renrasig med stamtavla, då min son gärna vill ställa ut i framtiden. 

Jag och sambon har beställt hem en bur till honom som skall monteras i vår trädgård ikväll när barnen gått och lagt sig. 

Sen imorgon smäller detLer stort! Love (vår son) ska få ett garnnystan i handen som han ska följa kors och tvärs i huset, under bord, mellan stolsben, uppför trappan och slutligen ut i trädgården. Längs med "garnvägen" kommer han få små ledtrådar i forma av en kaninmatskål, sele, kaningodis, vattenflaska osv tills han kommer fram till buren där lilleman sitterLer stortHjärta!

Åh, detta ska bli såå roligt och spännande, så det är nog jag som är mest spänd inför födelsedagen än vad han är, haha. 

Jag kallar kaninen än så länge för lilleman, men det är ju Love som ska få bestämma vad han ska heta. Detta kommer jag såklart uppdatera så fort det är bestämt.

Vill även poängtera att jag inte tycker att djur är leksaker och att man INTE kan begära att en 6 åring skalla kunna axla ett sådant stort ansvar det handlar om att ta hand om en levande individ, utan detta är familjens kanin i slutänden. Detta är ett beslut jag och min sambo fattat och vi är båda införstådda att det kanske kommer bli vi som tar hand om honom om Love tröttnar. Men vi vill detta, vi hoppas att denna krabat ska bli en riktigt tam kanin som skall vara en del av familjen. 

Han kommer som sagt få en splajdans ny bur med öppning så han kan få hoppa ut i vår trädgård.

Denna sida kommer vara hans och ni kan få följa honom tillsammans med oss i familjen då antagligen främst mig och Love.

Lillemans bur